Δείτε τον Άρη από διαφορετικό πρίσμα…

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν τους τελευταίους μήνες στον ποδοσφαιρικό Άρη, αλλάζουν τον τρόπο σκέψης του κιτρινόμαυρου κόσμου. Οι οπαδοί του συλλόγου είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να δουν μέσα από διαφορετικό πρίσμα την ομάδα τους, να την πιστέψουν και να την στηρίξουν όσο ποτέ στο παρελθόν.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Άρης με το μέγεθος και την οντότητά του στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί. Αυτό έκανε πάντα από την ημέρα ίδρυσής του, αυτό θα συνεχίσει να κάνει, γιατί το επιβάλει η ιστορία του.
Φέτος η κατάσταση την οποία βιώνει η ομάδα είναι επίπονη. Έχουν αλλάξει πολλά σε επίπεδα ρόστερ με όλα τα γνωστά προβλήματα που δυσκολεύουν αφάνταστα τους διοικούντες να προχωρήσουν απερίσπαστα στο έργο τους. Αυτά λίγο-πολύ είναι γνωστά.
Το ζητούμενο πλέον η αντίδραση του κόσμου. Καταλαβαίνουμε πως για κανέναν δεν είναι εύκολο να βλέπει τον Άρη να έχει την απόδοση της Νέας Σμύρνης. Καταλαβαίνουμε πως οι οπαδοί της ομάδας έχουν πλάσει μια άλλη, διαφορετική εικόνα στην οπαδική οπτική τους γωνία για τον σύλλογο που αγαπούν και παθιάζονται.
Η απτή πραγματικότητα επιβάλει σε όλους  μας να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Ο Άρης βρίσκεται σε δύσκολη καμπή οικονομικά. Χρειάζεται στήριξη και διοικητικούς ελιγμούς για να επιβιώσει. Το αγωνιστικό είναι ένα άρρηκτα συνδεδεμένο κομμάτι με τη γενικότερη παρουσία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Άρης καλείται να παλέψει με τα όπλα που διαθέτει και να πάει έτσι μέχρι τέλους.
Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την απόδοσή της ομάδας στα δυο πρώτα επίσημα παιχνίδια. Η απογοήτευση της πρεμιέρας, έγινε νότα αισιοδοξίας στο επόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ναι, έλειψε η νίκη, αλλά ο κόσμος έμεινε σε μεγάλο βαθμό ευχαριστημένος από την προσπάθεια των νεαρών ποδοσφαιριστών.
Οφείλουμε όλοι να προσγειωθούμε στη πραγματικότητα. Ο Άρης, παραμένει πάντα Άρης. Φέτος, όμως, τα κριτήρια αλλάζουν. Η κριτική πρέπει να είναι λιγότερο αυστηρή απ΄ όλους. Το χειροκρότημα στη προσπάθεια εντονότερο και οι κερκίδες ακόμα πιο γεμάτες. Είπαμε, η χρονιά θα είναι δύσκολη, η στήριξη θα πρέπει να είναι μεγάλη.
To Top