ΔΕΑΒ: Η κλήση στον Παναθηναϊκό έγινε με άρθρο που προβλέπει ποινή για κεκλεισμένων

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) έχει κάλεσε σε ακρόαση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχοντας αναφορά στο… κατηγορητήριό της σε άρθρο που προβλέπει ματς κεκλεισμένων των Θυρών.

Η ΔΕΑΒ έκανε την κλήση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατ’ εφαρμογή της διάταξης της παρ.9 του άρθρου 41Γ του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του ν. 5085/2024. Με βάση το άρθρο που έχει κληθεί ο Παναθηναϊκός υπάρχει και πρόβλεψη για ποινή κεκλεισμένων.

Όπως σημειώνεται σχετικά στον Νόμο αυτόν εάν η παράβαση βεβαιωθεί εντός της αθλητικής εγκατάστασης, η Δ.Ε.Α.Β. αποφασίζει την προσωρινή απαγόρευση χρήσης από θεατές συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων της εγκατάστασης για μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές. Σε περίπτωση βεβαίωσης εκτεταμένων παραβάσεων του παρόντος εντός της αθλητικής εγκατάστασης κατά την ίδια αθλητική συνάντηση η Δ.Ε.Α.Β. αποφασίζει τη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων χωρίς την παρουσία θεατών για μια (1) έως δύο (2) αγωνιστικές. Βέβαια το ότι προβλέπεται τέτοια τιμωρία δεν σημαίνει απαραιτήτως πώς θα επιβληθεί. Είναι όμως ένα ενδεχόμενο.

To Top