ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεδικασμένο για την εμπορική αξία των ΠΑΕ που επιστρέφουν στην Σούπερ λίγκα

Την επικύρωση του αιτήματος της ΑΕΚ κατά πλειοψηφία επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Super League, με την αθηναϊκή ομάδα να επιστρέφει στην εμπορική της αξία που είχε πριν από τον υποβιβασμό της.

Μια απόφαση που δημιουργεί δεδικασμένο, για τις ΠΑΕ (π.χ. και ο Άρης) που έχουν αποδεδειγμένα ισχυρό brand name κι επιστρέφουν στη μεγάλη κατηγορία. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ πέρσι πήρε μερίδιο από τα τηλεοπτικά ως “νεοφώτιστη”, όμως από φέτος θα μοιραστεί τα χρήματα με βάση την εμπορική της αξία, κερδίζοντας επιπλέον 1.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Super League ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση της Προκήρυξης των Αγώνων Κατάταξης (play off) αγωνιστικής περιόδου 2016-17, σε εκτέλεση απόφασης άμεσης ισχύος της UEFA.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως η συζήτηση επί των θεμάτων 1,2,3 της Ημερήσιας Διάταξης συνεχιστεί την Πέμπτη 23/3/2017.

2/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. ώστε να επανέλθει η ΠΑΕ ΑΕΚ στην προ του υποβιβασμού της εμπορική αξία για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

3/ Σε συνέχεια πρότασης του Εκπροσώπου της ΕΠΟ κ. Ζ. Βρύζα, επιτροπή της Super League θα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις με ΕΠΟ-FIFA-UEFA σχετικά με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και τη συμμετοχή της Super League στη Γ.Σ. και Ε.Ε. της ΕΠΟ.

4/ Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Super League, όπως σε συνεργασία με την Price Waterhouse Coopers προβούν στην αναδιάρθρωση και τον εξορθολογγισμό των δαπανών της Super League.

5/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Κανονισμός Μετακινήσεων Διαιτητών.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, για τροποποιήσεις άρθρων του Καταστατικού.

7/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, προκειμένου το ΕΣΚΑΝ να διατηρεί τα δείγματα ελέγχων doping για χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τους κανονισμούς της WADA.

To Top