ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δεληζήσης: «Μας γέμισε ενέργεια η πρόκριση, πάμε για νίκη με Ολυμπιακό!»

Για τους παίκτες, τους φίλους της ομάδας και ολόκληρο τον οργανισμό του Άρη δεν ήταν μια απλή πρόκριση αυτή που πήραν οι “κίτρινοι” την περασμένη Τετάρτη (17/1) επί της ΑΕΚ για τη συνέχεια του Κυπέλλου και τη φάση των “8”. Ήταν μια λύτρωση, όπως τόνισε στις δηλώσεις του στη NOVA ο Γιώργος Δεληζήσης, που έκανε εν όψει της αυριανής (21/1) εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Αρχικά, ερωτώμενος πώς έζησαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του την πρόκριση επί της ΑΕΚ, απάντησε ο Δεληζήσης:

“Ήταν μια στιγμή μοναδική! Το περίμενε όλος ο οργανισμός του Άρη κι όλος ο κόσμος του πώς και πώς! Ζούμε και αναπνέουμε για το Κύπελλο εδώ και πολλά χρόνια. Απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα πήραμε μια μεγάλη πρόκριση, που μας βάζει σε τροχιά τελικού. Σίγουρο δεν είναι εύκολο. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, αλλά κάναμε ένα σημαντικό βήμα”

Στην ερώτηση, αν αισθάνεται ότι το χρωστούσε η μοίρα στην ομάδα να πάρει με αυτόν τον τρόπο μια τόσο σπουδαία πρόκριση, μιας και την έχει δει να αποκλείεται σε τέτοιου είδους αγώνες με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους τα τελευταία χρόνια, συμφώνησε:

“Μπορούμε να το πούμε κι έτσι! Προσπαθήσαμε τρεις φορές τα τελευταία χρόνια να φτάσουμε σε έναν τελικό και είδατε κι εσείς πώς αποκλειστήκαμε… Όταν πήγαμε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, το σταυρό μας κάναμε για να μην γίνει η στραβή. Πιστεύω, πάντως, ότι η μοίρα το χρωστούσε στον Χούλιαν (Κουέστα)! Έκανε σπουδαία εμφάνιση, έβγαλε δύο πέναλτι και άξιζε την πρόκριση. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν!”

Μιας κι έβαλε στην συζήτηση τον Χούλιαν Κουέστα, τέθηκε η ερώτηση στον Δεληζήση τι του είπε ο ίδιος μετά την πρόκριση, στη μεταξύ δύο αρχηγών συζήτηση, και αποκάλυψε ότι:

“Του έστειλα ένα μήνυμα μετά το παιχνίδι και του έγραψα ότι τον αγαπάω πολύ! Του είπα ότι του αξίζει αυτό που έγινε, γιατί, πέρα τα όποια λάθη έχει κάνει, όπως έχουμε κάνει όλοι μας, είναι ένα παιδί που αγαπάει την ομάδα, το δείχνει με κάθε τρόπο κι έχει σεβασμό γι’ αυτήν. Τα παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό και νιώθουν στο πετσί τους τι θα πει Άρης, είναι κάτι που με γεμίζει. Αυτό ισχύει για τον Κουέστα!”

Σχετικά με το αν γέμισε με βενζίνη το ντεπόζιτο του Άρη αυτή η πρόκριση, επίσης συμφώνησε κι εξήγησε:

“Φυσικά! Αν μέναμε εκτός θεσμού Κυπέλλου, μέναμε εκτός στόχων από τον Ιανουάριο. Θα ήταν μια δύσκολη συνέχεια για εμάς. Θα κοιτούσαμε βεβαίως να πάρουμε την τέταρτη θέση, αλλά το Κύπελλο μας βάζει σε εγρήγορση”.

Αναφορικά με το ερχόμενο παιχνίδι του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό, που όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία είναι ο άμεσος ανταγωνιστής για την τέταρτη θέση, είπε ο Δεληζήσης:

“Έτσι ακριβώς είναι! Το βάρος πέφτει σε αυτό το παιχνίδι Έχουμε μια μεγάλη ομάδα απέναντί μας, τον Ολυμπιακό, κι αυτήν βλέπουμε. Έχει τα προβλήματά του ο Ολυμπιακός. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά και πιστεύω ότι αν κάνουμε καλό παιχνίδι, θα πάρουμε τη νίκη”.

Κι όσο για τον τρόπο που ο Άρης πρέπει να διαχειριστεί αυτό το ντέρμπι, τόνισε:

“Όπως και να είναι ο Ολυμπιακός τις τελευταίες αγωνιστικές, δεν παύει να είναι ο Ολυμπιακός! Θέλει προσοχή και συγκέντρωση. Πρέπει να δώσουμε το 100%. Όλοι είναι κουρασμένοι, αλλά όταν μπαίνεις σε τέτοια παιχνίδια, δίνεις το κάτι παραπάνω”.

To Top