Δεν άντεξε στον πάγκο της Γουΐγκαν ο Κόλο Τουρέ

Ο Κόλο Τουρέ κάθισε για μόλις εννιά αγώνες στον πάγκο της Γουίγκαν, με τους διοικούντες τον σύλλογο της Championship να ανακοινώνουν τη λύση της συνεργασία τους, με τον πρώην αμυντικό της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Σίτι, μολονότι είχε συμβόλαιο για τα επόμενα τριάμιση χρόνια.

Ο Τουρέ, ο οποίος έχει 353 συμμετοχές στην Premier League με τις Άρσεναλ, Σίτι και Λίβερπουλ μεταξύ 2002-16, ήταν προηγουμένως, μέλος του προπονητικού επιτελείου της Λέστερ και της Σέλτικ υπό τον Μπρένταν Ρότζερς και ανέλαβε την πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής.

Ο 41χρονος πρώην διεθνής από την Ακτή Ελεφαντοστού, αντικατέστησε τον Λιμ Ρίτσαρντσον, ο οποίος απολύθηκε με την ομάδα να έχει πέσει στη ζώνη του υποβιβασμού μετά από έξι ήττες σε επτά παιχνίδια. Ο Τουρέ δεν μπόρεσε ούτε αυτός να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και η διοίκηση ανακοίνωσε την απόλυση του.

Η Γουίγκαν πέρασε οκτώ σεζόν στην Premier League πριν υποβιβαστεί το 2013, την ίδια χρονιά που κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας. Στο πρωτάθλημα της Championship εφέτος βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μεταξύ 24 ομάδων μετά από 28 αγώνες.

To Top