“Δεν έγινε καμιά κουβέντα για τα συμβόλαια των ξένων, πολύπλοκο το θέμα των μεταγραφών”

O Γιάννης Βλαχόπουλος διανύει τη δεύτερη χρονιά του στην Αλκμήνης και μαζί με τον Γιάννη Μιχαλήτσο στελεχώνουν το κιτρινόμαυρο τμήμα σκάουτινγκ.

Ο Βλαχόπουλος μίλησε στην εφημερίδα “Μetrosport”:

-Γιάννη, εξήγησε λίγο στον κόσμο του Άρη -που ίσως δεν γνωρίζει- ποιες είναι οι αρμοδιότητες που έχεις στην ΠΑΕ.

«Η αρμοδιότητα μου είναι η στελέχωση της Κ-17, της Κ-20 και της πρώτης ομάδας με Έλληνες παίκτες».

-Το καλοκαίρι λόγω του κανονισμού της ΕΠΟ ο Άρης είχε περιορισμένο αριθμό μεταγραφών. Αντιμετωπίσατε δυσκολίες στη στελέχωση του ρόστερ;

«Ο χρόνος που είχαμε ήταν περιορισμένος, περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Σχεδόν το 80% των επιλογών -όσον αφορά τους Έλληνες- ήταν δικό μου, αλλά δεν επιθυμώ να αναφερθώ ονομαστικά. Άποψη για όλες τις μεταγραφές, φυσικά είχε και έχει ο Γιάννης ο Μιχαλήτσος, ο οποίος είναι στην κορυφή του σκάουτινγκ και αυτός ασχολήθηκε περισσότερο με τις περιπτώσεις των ξένων που ήρθανε. Οι επιλογές έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα. Υπήρχε μεγάλη πίεση, ο χρόνος δεν κυλούσε υπέρ μας. Είμαστε ένα τιμ που δουλεύει εξαιρετικά. Πιστεύουμε στα παιδιά. Όραμά μας είναι να γίνει ένας κορμός για τα επόμενα 2-3 χρόνια ώστε να εμπλουτίζουμε τον Άρη με… δικά του παιδιά. Οδηγός μας είναι η ομάδα του ?80. Θέλουμε ο Άρης να έχει έναν κορμό παικτών που θα πονάει την ομάδα».

-Το ίδιο ισχύει και για τα Τμήματα Υποδομής;

«Και εδώ προέκυψαν δυσκολίες. Έγινε μεγάλος αγώνας και σε συνεργασία με τον Τάσο Θέο, τον Νίκο Πασιαλή και τον Γιώργο Καδόπουλο που είναι ένας πραγματικός εργάτης προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Κοιτάμε πολύ στην Επαρχία και υπάρχει μπορώ να πω μία σωστή οργάνωση. Έχουμε καλή χημεία. Ο Τάσος (σ.σ.: Θέος) είναι άξιος προπονητής με μεράκι και τεχνογνωσία συν τους δύο που ανέβηκαν ξέρουμε ποιοι είναι δουλεύουνε σωστά και με λίγη τύχη θα πάνε ψηλά την ομάδα».

Ο Ιανουάριος πλησιάζει. Έχετε εντοπίσει κάποιο στόχο;
«Με τα σημερινά δεδομένα έχουμε δικαίωμα για μία μεταγραφή Έλληνα κάτω των 24 ετών. Είμαστε έτοιμοι για αυτή την μία επιλογή που έχουμε, αν δεν αλλάξει κάτι. Έχουμε εντοπίσει και στόχους για το καλοκαίρι, μιλάω για τους Έλληνες».

-Με τους ξένους έγινε κουβέντα για ανανέωση συνεργασίας;

«Όχι, δεν έγινε ακόμη καμία κουβέντα. Το αν θα παραμείνουν στον Άρη είναι θέμα πολλών πραγμάτων».

-Από το καλοκαίρι που έγινε ο σχεδιασμός και η στελέχωση του ρόστερ έχουν αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις. Τι κλίμα εκλαμβάνεις τώρα;

«Όλα είναι θέμα αποδυτηρίων και κλίματος. Με τον προηγούμενο προπονητή είχα πολύ καλές σχέσεις, ωστόσο το κλίμα στα αποδυτήρια στο τέλος στράβωσε και αυτό επηρέασε την ομάδα. Υπήρχαν ανακατωσούρες. Τώρα τα παιδιά έχουνε πιο ελεύθερη ψυχολογία».

-Τελικά αυτή η… αναγκαστική Ελληνοποίηση του ρόστερ βλέπεις να βγαίνει σε καλό;

«Θα βγει σε καλό. Το πιστεύω. Θέλει όμως μεράκι, αγάπη και τεχνογνωσία. Αν υπάρχουν αυτά τα τρία συστατικά, δεν φοβόμαστε τίποτε. Δεν υπάρχει πλέον δημοσιοϋπαλληλική σχέση εδώ μέσα. Όλοι είμαστε ταγμένοι στον Άρη, έχουμε έναν σκοπό και δουλεύουμε με αγάπη και μεράκι. Τα προβλήματα ναι μεν επηρεάζουν αλλά πρέπει να προχωρήσουμε με αυτά. Ο Άρης είναι Άρης. Δεν τα παρατάμε. Ο Άρης θα βγει κερδισμένος από αυτή την ιστορία».

-Γιατί ο Άρης δεν προχώρησε νωρίτερα σε αυτό το μοντέλο;

«Δεν γινότανε. Ήτανε ειδικές καταστάσεις. Μπορούσαμε να κάνουμε όσες μεταγραφές θέλαμε και η ομάδα είχε ένα καθεστώς που πόνταρε μόνο στους ξένους. Ξεχωριστό παράδειγμα είναι ο Τριανταφυλλάκος γιατί σε αυτό βοήθησε ο Ντίμης (Παπαϊωάννου), όπως και ο Κανούλας».

-Οι επιλογές για τα τμήματα Υποδομής πως γίνονται;

«Ο Άρης ανέκαθεν έχει καλή… σοδιά. Φέτος ανέβηκαν 13 παίκτες, έπονται κι άλλοι. Έρχεται μία Κ17 από πίσω με πολύ ταλέντο. Έχουμε ένα πλάνο τριετίας και θέλουμε σταδιακά τα παιδιά να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. H Κ-17 και η Κ-20 αποτελούν δύο καινούριες ομάδες και πρέπει να υπάρχει υπομονή. Η επιλογή δεν γίνεται τυχαία, κοιτάμε την κάθε λεπτομέρεια και μετά αποφασίζουμε όλοι μαζί. Το δυσκολότερο κομμάτι βέβαια είναι να πείσουμε τον γονέα για τον 16χρονο γιο από την Επαρχία να έρθει να κατοικίσει μόνος του στη Θεσσαλονίκη».

-Στον σύλλογο γενικότερα, έχοντας ζήσει και τις περσινές καταστάσεις, τι κλίμα επικρατεί;

«Γίνεται τεράστια προσπάθεια απ? όλα τα παιδιά. Από τους ανθρώπους που είναι στη διοίκηση, την γραμματεία, τα παιδιά στην ασφάλεια, τον Νίκο τον Στακιά στο εμπορικό τμήμα, μέχρι και από τον φροντιστή του γηπέδου. Είμαστε οικογένεια. Υπάρχει χημεία, πλέον και παρά τα όποια προβλήματα προκύπτουν, προχωράμε».

To Top