Η Βρετανίδα σπρίντερ, Ντίνα Άσερ Σμιθ αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2018 στο Γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, διαδεχόμενη την Κατερίνα Στεφανίδη, που είχε κερδίσει πέρσι τον τίτλο και φέτος έφτασε ένα βήμα πριν το… ριπίτ.

Η Στεφανίδη δεν ήταν παρούσα στη γιορτή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, διότι έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διανύει την δεύτερη εβδομάδα της προπόνησης της, ωστόσο έχει ήδη κάνει τον προγραμματισμό για το χειμώνα που έχει ως σημείο έναρξης το μίτινγκ της Βοστόνης (26/1/19).

«Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στο πρόγραμμα του χειμώνα, ωστόσο φαίνεται πως θα ξεκινήσω στη Βοστόνη και θα συνεχίσω στο μίτινγκ της Καρλσούη, αρχές Φεβρουαρίου», επεσήμανε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που έχει ως πρώτο στόχο της χρονιάς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στη Γλασκώβη, εκεί όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε το 2017 στο Βελιγράδι.

Μαζί της προετοιμάζεται και η αδελφή της, Γεωργία Στεφανίδη, υπό τις οδηγίες του Μιτς Κρίερ, με στόχο να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (4,15 μ.) και να διεκδικήσει καλές εμφανίσεις σε ανοιχτό και κλειστό στίβου.