Δεν έπαιξε καλά, αλλά δικαιούται να φωνάζει για Αναστόπουλο, Μάνο, Σταματόπουλο

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Άρης ήταν σήμερα κακός στην Πάτρα. Αν ήταν καλός θα είχε κερδίσει όχι μόνο τον Απόλλωνα αλλά και τους τρεις διαιτητές, οι οποίοι επιεικώς υστέρησαν, ειδικά στο σημείο όπου ο Άρης έκανε την ανατροπή και γυρνούσε στο παιχνίδι για να διεκδικήσει τη νίκη.

Οι Αναστόπουλος, Μάνος και Σταματόπουλος δεν έδωσαν ποτέ το δικαίωμα στον Άρη να μπει στην διεκδίκηση της νίκης. Και το έκαναν σε συγκεκριμένες φάσεις, με συγκεκριμένα σφυρίγματα, την… κατάλληλη στιγμή.

Τεχνική ποινή μπορεί και να μην έχει δεχτεί ποτέ στην ζώη του ο Μιχάλης Πελεκάνος. Ο Έλληνας γκαρντ χωρίς καν να μιλήσει άσχημα, έδειξε με τα χέρια του ότι του έγινε φάουλ σε μια φάση στα τέλη της τρίτης περιόδου. Τεχνική ποινή χωρίς δεύτερη κουβέντα. Το σκορ ήταν 40-35, ο Άρης είχε επανέλθει από το -16 (38-22)! Οι Πατρινοί με 2/2 βολές και καλάθι στην επόμενη κατοχή έκαναν το 44-35.

Ακολουθούν δύο ακόμα φάσεις, ένα φάουλ πάνω στον Πάσαλιτς που δεν δίνεται ποτέ και ένα φάουλ πάνω στον Ασημακόπουλο, που επίσης δεν δίνεται ποτέ. Δίνουν βήματα στον Χαρίση, που δεν υπάρχουν, αλλά ο Άρης παραμένει στον αγώνα. Το δεκάλεπτο κλείνει στο 47-40.

Ο Αργυρόπουλος κάνει το 49-40 και στην επόμενη φάση ο Χαρίσης σηκώνει τα χέρια ψηλά μετά από άστοχη προσπάθειά του, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για φάουλ. Δεύτερη τεχνική ποινή. Η διαφορά πάει στους 11 (51-40), αλλά ο Άρης καταφέρνει να μειώσει σε 51-44. Από εκεί και πέρα οι επαφές δίνονταν φάουλ για τους παίκτες του Άρη και “τίποτα” για τους παίκτες του Απόλλωνα…

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης φέτος είχε κακές διαιτησίες. Όποιος προσέξει τα παιχνίδια και με τον Ηλυσιακό η διαιτησία ήταν τραγική και κράτησε την αθηναϊκή ομάδα στο παιχνίδι, όπως και με τον Πανιώνιο έπαιξε “κόντρα” τον Άρη στο Παλέ. Βέβαια, όταν η ομάδα δεν παίζει σχεδόν… τίποτα μέσα στο γήπεδο, χάνει τη δυναμική της η όποια διαμαρτυρία, αλλά είναι γεγονός ότι ο Άρης αντιμετωπίζεται εχθρικά (και) φέτος από την διαιτησία.

 

To Top