ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Δεν έπεισε ξανά, δεν τον άφησαν κιόλας και νέα ήττα…

Την τέταρτη ήττα του στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Άρης, από τον Παναθηναϊκό με σκορ 59-71. Οι κίτρινοι είχαν για άλλο ένα παιχνίδι πρόβλημα στην επιθετική λειτουργία τους, είχαν και την τριάδα των Αναστόπουλου, Καρακατσούνη, Δεσλή να κάνει… ότι ήθελε και έτσι έφυγαν για τρίτη φορά φέτος από το Παλέ με σκυμμένο κεφάλι.

Ο Άρης κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο και επιτέθηκε στην άμυνα του Παναθηναϊκού μέσα από τη συνεργασία του Κάμινγκς με τον Μπάκνερ. Ο Αμερικανός σέντερ είχε 8 πόντους σε αυτό το διάστημα και ο Άρης προηγήθηκε με 10-6, όμως ο Παναθηναϊκός με πολύ καλό μακρινό σουτ (4/8τρ.) κατάφερε να κλείσει την περίοδο στο 14-17, έχοντας 14 ριμπάουντ, έναντι 5 των κίτρινων.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με ευστοχία και στη δεύτερη περίοδο και με πρωταγωνιστές τους Παππά και Ρίβερς προηγήθηκε με 24-29 (15’). Ο Άρης ενώ τακτικά ήταν σωστός, είχε στιγμές αδράνειας και αυτό του στοίχισε αμυντικά, ενώ επιθετικά αυτός που έδωσε λύσεις στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου ήταν ο Κάμινγκς με 2/2 τρίποντα. Το μακρινό σουτ των φιλοξενούμενων δεν άφησε τον Άρη να πλησιάσει, ο Καρακατσούνης δεν έδωσε ούτε μισό σφύριγμα στους κίτρινους και στο 19’ ο Ρίβερς με τρίποντο έγραψε το 26-36. Ο Κάμινγκς μείωσε σε 28-36 το ημίχρονο, αλλά το πρόβλημα για τον Άρη ήταν το μακρινό σουτ των πράσινων (7/14τρ.) και το σωστό διάβασμα του Μπουρούση στις σύνθετες άμυνες του Πρίφτη.

Ο Άρης δεν είχε λύσεις από την περιφέρειά του και όσο ο Παναθηναϊκός ήταν σταθερά πολύ καλός έξω από τα 6,75μ. το σκορ ξέφευγε από τον έλεγχο των κίτρινων. Με τρίποντο του Φώτση ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 32-47 στο 25’ και ο Άρης έψαχνε έναν παίκτη που να μπορέσει να συνεισφέρει στο σκοράρισμα πέρα από τον Μπάκνερ και τον Κάμινγκς…

Μέσα από την άμυνα οι κίτρινοι βρήκαν ανοικτό γήπεδο και με πρωταγωνιστή τον Κάμινγκς μείωσαν σε 39-47 (27’), αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ. Ο Άρης είχε ρυθμό και με ακόμα πιο πιεστική άμυνα, με αλλαγές στα σκριν βρήκε τους τρόπους να μπερδέψει τον Παναθηναϊκό και επιθετικά με τον Μπάκνερ να κάνει το ένα κάρφωμα μετά το άλλο έκλεισε το δεκάλεπτο στο -6 (45-51), μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι.

Με τρίποντο του Τζένκινς και καλάθι του Γιάνκοβιτς ο Άρης μείωσε στον πόντο (50-51 στο 32’), αλλά είχε ήδη τέσσερα ομαδικά φάουλ και εκτός ματς τον Τζένκινς με πέντε φάουλ! Η διαιτησία σε αυτό το σημείο έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Ο Άρης συμπλήρωσε πέντε ομαδικά φάουλ σε 2.27 και ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε ένα. Με βολές του Μπουρούση και ένα τρίποντο του Καλάθη το σκορ έγινε 50-58 (33’) και ο Πρίφτης κάλεσε τάιμ άουτ…

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε διαφορά ασφαλείας εκμεταλλευόμενος τις βολές και ήταν μπροστά με 54-64 στο 37’, έχοντας απέναντί του έναν Άρη που είχε κουρασμένο τον Κάμινγκς και κανέναν άλλον περιφερειακό να απειλεί… Οι κίτρινοι δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το παιχνίδι και με 14 βολές του Παναθηναϊκού στην τελευταία περίοδο αυτό θα ήταν αδύνατο ακόμα κι αν γίνονταν όλα τέλεια στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 28-36, 45-51, 59-71.
aris_pao_stat1

aris_pao_stat2

To Top