Δεν έχασε στη λασπομαχία, αλλά δεν φεύγει… χαρούμενος από την Τρίπολη!

Ο Άρης δικαιούται να είναι χαρούμενος γιατί δεν έχασε και πήρε έναν βαθμό στην Τρίπολη από τον Αστέρα που μετρούσε έξι νίκες σε έξι αγώνες στην έδρα του, αλλά ο χρόνος (12 λεπτά πριν το τέλος) και ο τρόπος με τον οποίο ισοφαρίστηκε του μετριάζουν την χαρά. Οι κίτρινοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Γιάννη Γιαννιώτα, ισοφαρίστηκαν στο 78′ με ένα τυχερό (αυτό)γκολ, αλλά θα μπορούσαν να χάσουν το παιχνίδι αν ο Διούδης δεν απέκρουε πέναλτι στο 84′!

Ο Αλκαράθ ξεκίνησε με διάταξη 4-4-2. Διούδης κάτω από τα δοκάρια. Μαργαρίτης, Ασλανίδης στα άκρα της άμυνας, Γιαννίτσης, Παντίδος στα στόπερ. Κοέλιο και Παπαστεριανός αμυντικά χαφ, Καζναφέρης και Σουνάς στις πτέρυγες με Γιαννιώτα, Τριανταφυλλάκο προωθημένους.

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα οι κίτρινοι δεν είχαν καλή αμυντική λειτουργία, δεν είχαν βρει τα πατήματά τους ούτε οι κεντρικοί αμυντικοί, ούτε ο Ασλανίδης από τα δεξιά, στοιχείο που εκμεταλλεύτηκε ο Αστέρας και απείλησε τον Άρη, κυρίως με τους Ράγιος και Γκάμπριελ.

Ο Άρης δεν είχε την κατοχή της μπάλας, έπαιξε όμως πολύ καλά την κόντρα επίθεση σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία έγινε από τους κίτρινους, όταν ο Γιαννιώτας στο 7′ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Φούλοπ μετά από σέντρα του Τριανταφυλλάκου, αλλά άργησε να εκτελέσει…

Ο Αστέρας απάντησε άμεσα με ευκαιρίες σε δύο λεπτά, όμως ο Διούδης ήταν παρών και δεν άφησε να δημιουργηθεί μεγαλύτερος κίνδυνος.

Σε μια από τις καλές αντεπιθέσεις του Άρη ο Γιαννιώτας πήρε τη μπάλα και ο Τσαμπούρης με αντικανονικό τρόπο τον έριξε στο χόρτο. Ο Θάνος υπέδειξε πέναλτι, βγάζοντας και κάρτα στον παίκτη του Αστέρα και ο Γιαννιώτας εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Αστέρας προσπάθησε να πιέσει ακόμα περισσότερο, ωστόσο ο Άρης είχε βρει καλό ρυθμό, έλεγξε το κέντρο όχι μόνο με τους Κοέλιο, Παπαστεριανό αλλά και από τα άκρα, δεν απειλήθηκε και κράτησε το 0-1 ως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιχρόνου ο Άρης στάθηκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να μεταφέρει το παιχνίδι στην εστία του Αστέρα, είχε ευκαιρία για να διπλασιάσει τα γκολ δύο φορές, μία στο 48′ μετά από συρτή σέντρα του Σουνά που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε ο Τριανταφυλλάκος, ούτε ο Καζναφέρης και δεύτερη στο 52′ όταν μακρινό βολέ του Καζναφέρη πέρασε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Φούλοπ.

Ο Αστέρας όσο περνούσε η ώρα άρχισε να κερδίζει μέτρα και να γίνεται πιο πιεστικός και απειλητικός, χωρίς πάντως να κάνει μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντε Μπλάσις από τα αριστερά εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του Ασλανίδη και από εκεί “χτύπησε” με σέντρες. Η είσοδος του Έγκον στο 67′ έδωσε πνοή στην επίθεση του Αστέρα, που συνέχισε να πιέζει. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Άρη είχαν ρόλο παθητικό και στο 78′ σε μια ανύποπτη φάση σε σέντρα σουτ του Καλαντζή η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Γιαννίτση, πήρε περίεργη τροχιά και “κρέμασε” τον Διούδη που έκανε ότι μπορούσε, αλλά δεν την έβγαλε σε κόρνερ και έτσι το σκορ έγινε 1-1. Στο 81′ ο Έγκον έμεινε μόνος του μετά από σέντρα του Φορμίκα, αλλά η κεφαλιά του βρήκε το δοκάρι του Διούδη.

Τρία λεπτά αργότερα ο Διούδης δεν πρόλαβε τον Έγκον, που τσίμπησε τη μπάλα μέσα στη περιοχή, ανατράπηκε και ο Θάνος έδωσε το πέναλτι τον Αστέρα. Ο Έγκον το εκτέλεσε, όμως ο Διούδης έπεσε σωστά, απέκρουσε και κράτησε το 1-1!

Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Αστέρας προσπάθησε να πετύχει δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενος την κούραση των παικτών του Αλκαράθ, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και έτσι οι κίτρινοι πήραν έναν βαθμό μέσα στη Τρίπολη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Αλβάρεζ, Καστέλς, Φραγκουλάκης (46′ Ντε Μπλάσις), Καρντάσιο (46′ Κουρμπέλης), Ράγιος, Καλαντζής, Γκάμπριελ (67′ Έγκον), Ναβάρο.

ΑΡΗΣ: Διούδης, Μαργαρίτης, Γιαννίτσης, Παντίδος, Ασλανίδης, Παπαστεριανός (80′ Οικονομόπουλος), Καζναφέρης, Κοέλιο, Σούνας, Τριανταφυλλάκος (64′ Αγγελούδης), Γιαννιώτας (87′ Παπαζαχαρίας).

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε live το PRESSARIS λεπτό προς λεπτό

To Top