Δεν έχουν ισχύ τα ιδιωτικά συμφωνητικά σε περιπτώσεις τύπου Μήτογλου

Είναι προφανές ότι στην περίπτωση του Κώστα Μήτογλου ισχύει ότι ίσχυε και στις προηγούμενες περιπτώσεις παικτών, που ενηλικιώνονται και κανένα ιδιωτικό συμφωνητικό δεν μπορεί να τον δεσμεύσει να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη.

Οι κίτρινοι ισχυρίζονται ότι ο παίκτης δεσμεύεται με τον Άρη. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επαγγελματικό συμβόλαιο – γιατί ο παίκτης όταν πήγε στους κίτρινους ήταν κάτω των 18 – υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό. Αυτό το συμφωνητικό δεν έχει ισχύ σε καμία δικαστική μάχη, αν τελικά πάει η υπόθεση ποτέ εκεί, ούτε αναγνωρίζεται από τον ΕΣΑΚΕ.

Ο Άρης τα περασμένα χρόνια υπέγραψε με τον Παπανικολάου, τον Μούρτο, τον Βεζένκοφ, τον Μποχωρίδη, δεν υπέγραψε με τον Χρυσικόπουλο. Είναι καθαρά στο χέρι του παίκτη να υπογράψει ή όχι επαγγελματικό συμβόλαιο, ειδικά όταν η άλλη επιλογή του είναι να πάει σε αμερικανικό κολέγιο. Ίσως ο (εκάστοτε) Άρης έχει κάποιες ελπίδες να ισχύσει το ιδιωτικό συμφωνητικό, αν πρόκειται ο (εκάτοστε) Μήτογλου να πάει σε άλλη ομάδα εντός χώρας.

 

To Top