“Δεν ήρθε ακόμα αυτή η μέρα”

Είναι αυτό το τέλος του Kobe Bryant; Ο ίδιος μοιάζει απαρηγόρητος, αλλά στην προσωπική μου εξομολόγηση ήταν ξεκάθαρος: “Δεν είναι αυτό το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίο μου. Είναι η αρχή μιας νέας πρόκλησης”.

Διαβάστε τη δήλωση του άτυχου 35χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά στο τελευταίο παιχνίδι των Lakers με τους Warriors. Είναι η αποτύπωση του τρόπου που σκέφτεται, του τρόπου που τον έχει φέρει και τον έχει κρατήσει στην κορυφή τόσα χρόνια. Ακόμη το σοκ του πλανήτη στον τραυματισμό του  και τα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε.

Είναι αυτό που έλεγε προ ημερών στο NBA Greece ο Ettore Messina, ότι “δεν υπάρχει παίκτης που να σπρώχνει τόσο πολύ τον εαυτό του και τους υπόλοιπους όσο ο Kobe”. Να η απόδειξη.

Αναλυτικά:

“Τόσο μαλ… Τόση προπόνηση και θυσίες, πετάχθηκαν έξω από το παράθυρο με ένα βήμα που έχω κάνει εκατομμύρια φορές! Δεν αντέχεται… Ο θυμός γίνεται οργή. Γιατί συνέβη αυτό, διάολε; Δεν βγάζω άκρη. Τώρα πρέπει να επιστρέψω μετά από αυτό και να είμαι ο ίδιος παίκτης ή καλύτερος στα 35 μου; Πως μπορώ να το κάνω αυτό;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ. Έχω την επιμονή να το ξεπεράσω; Ίσως θα πρέπει να κάτσω επιτέλους στην κουνιστή πολυθρόνα μου και να κοιτάξω την καριέρα μου που τέλειωσε. Ίσως αυτό να είναι το τέλος του βιβλίου μου. Ίσως ο πατέρας Χρόνος να με νίκησε. Αλλά, ίσως και όχι.

Είναι 3.30 τα ξημερώματα και το πόδι μου είναι σαν να κουβαλάω άχρηστο βάρος. Συγχωρέστε με για αυτό το άνοιγμα, αλλά για αυτό δεν είναι τα Social Media; Νιώθω σαν αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί. Αλλά αυτό είναι το νόημα της εξομολόγησης. Υπάρχουν πολύ σπουδαιότερα ζητήματα και προκλήσεις από μια ρήξη αχιλλείου. Πρέπει να σταματήσω να αισθάνομαι άσχημα για τον εαυτό μου και να βρω τον τρόπο να γυρίσω πίσω στη σκληρή δουλειά, με την ίδια πίστη, την ίδια θέληση και την ίδια αποφασιστικότητα.

Μια ημέρα θα έρθει το ξεκίνημα μιας διαφορετικής καριέρας. Αλλά δεν ήρθε ακόμη ΑΥΤΗ η μέρα.

“Αν με δείτε να παλεύω με μια αρκούδα, να λυπάστε την αρκούδα”. Πάντα λάτρευα αυτή τη φράση. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης του “Mamba”. Δεν τα παρατάμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν τρέχουμε. Επιμένουμε και κατακτούμε.

Ξέρω ότι είναι μεγάλο μήνυμα για το Facebook… Αλλά ίσως τώρα να μπορέσω να κοιμηθώ αύριο και να περιμένω με ανυπομονησία την αυριανή επέμβαση. Το πρώτο βήμα μιας νέας πρόκλησης. Φαντάζομαι ότι θα είμαι ο Coach Vino για το υπόλοιπο της σεζόν. Έχω πίστη στους συμπαίκτες μου. Θα τα καταφέρουν.

Σας ευχαριστώ για τις προσευχές σας και την υποστήριξη σας. Νιώθω πολλή αγάπη.

Mamba out ”

Πηγή: nba.com/greece

 

To Top