ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν αντέχεται άλλο τόση ξεφτίλα!

Μέρες… ξεφτίλας. Αντί να είναι όλοι χαρούμενοι και χαλαροί στις γιορτινές μέρες οι παίκτες στο μπάσκετ πήραν τη σκυτάλη από τους ποδοσφαιριστές και συνεχίζουν να τσιτώνουν τα νεύρα όλου του κόσμου, συνεχίζουν να μικραίνουν τον σύλλογο με τις εμφανίσεις τους. Δεν πάει άλλο.

– Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι στόχος του Άρη είναι να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ας μη κρύβεται κανείς πίσω από το δάκτυλό του. Στόχος του Άρη, λοιπόν, από το επόμενο Σάββατο και μετά είναι να βρει έξι νίκες στα επόμενα 16 παιχνίδια. Οι νίκες υπάρχουν εκεί και περιμένουν. Οι παίκτες θα βρουν τον τρόπο να τις πάρουν;

– Ο Άρης έχει πετύχει δύο νίκες στο πρωτάθλημα. Η πρώτη στο Λαύριο με πρωταγωνιστή και καλύτερο παίκτη τον Δημήτρη Βεργίνη που ήρθε από τον πάγκο και άλλαξε όλο τον αγώνα. Η δεύτερη στην Ρόδο με τον Κολοσσό, με κορυφαίο τον Διαμαντή Σλαφτσάκη (και την σημαντική βοήθεια του Δημήτρη Φλιώνη). Χθες αν κέρδιζε ο Άρης τον… Χολαργό, MVP θα ήταν και πάλι ο Σλαφτσάκης…

– Οι “βασικοί”, οι “ηγέτες”, οι “καλοί” θα κερδίσουν κανά παιχνίδι; Ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα παίξει μπάσκετ; Γιατί προς το παρόν αυτό που βλέπει ο κόσμος από τον 24χρονο γκαρντ δεν είναι μπάσκετ. Ο Λάκι Τζόουνς θα εμφανιστεί να πάρει ευθύνες σε ένα ματς που πρέπει να κερδίσει ο Άρης; Χθες που ήταν; Τα δύο πιο ακριβά συμβόλαια, οι δύο καλύτεροι παίκτες είχαν χθες μαζί 8 πόντους και 4 λάθη με 2/10 σουτ…

– Ο Γιάννης Καστρίτης στο πρώτο του παιχνίδι ως τεχνικός του Άρη βίωσε την σκληρή πραγματικότητα της ποιότητας της ομάδας. Μπορεί να έκανε και καλά που προστάτευσε τους παίκτες, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν χωράει άλλο… ντάντεμα. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις, να αλλάξουν μυαλά, να αλλάξουν και ρόλοι αν αυτό είναι απαραίτητο. Γιατί είναι προφανές ότι κάποιοι δεν μπορούν.

– Αν οι παίκτες δίνουν το 100% και έχουν αυτό το αποτέλεσμα, τότε ας δώσουν πάνω από το 100%. Ας ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Προς το παρόν τους αδικούν κατάφορα και μαζί εκνευρίζουν τους πάντες και χαντακώνουν την ομάδα.

– Αυτή τη στιγμή για να λυθεί το πρόβλημα του απαγορευτικού μεταγραφών θα πρέπει να μπουν στην ομάδα επιπλέον 100.000 ευρώ. Δύσκολο να συμβεί την ώρα που πληρώνονται οι τρέχουσες υποχρεώσεις και τηρούνται κατά γράμμα όλοι οι διακανονισμοί με παίκτες από προηγούμενες σεζόν που έχουν λαμβάνειν χρήματα.

– Παίκτες που μπορούν να παίξουν στον Άρη με απαγορευτικό μεταγραφών είναι ο Κέβιν Γουέρ και ο Ντομινίκ Μόρισον που έπαιξε πέρσι στο Ρέθυμνο και από τότε κάθεται. Στους Κρητικούς είχε 4,8 πόντους μέσο όρο. Ουδείς από αυτούς μπορεί να κάνει τη διαφορά και τον Άρη καλύτερο από ότι είναι. Ξεκάθαρα.

– Ο Άρης έχει δικαίωμα να κάνει μια μεταγραφή Έλληνα παίκτη. Κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί αυτό, αλλά προς το παρόν ο παίκτης αναζητείται. Οι προφανείς επιλογές είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος αν μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και ο Βαγγέλης Σακελλαρίου αν μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Ενδεχομένως, όμως, να προκύψουν κι άλλες περιπτώσεις που σήμερα δεν… φαίνονται. Βέβαια, ό,τι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του α’ γύρου του πρωταθλήματος, δηλαδή μέχρι τις 12 Ιανουαρίου. Αυτό προβλέπει ο κανονισμός.

– Είναι τραγικό να βιώνουν τα δύο τμήματα τέτοιες ήττες σαν αυτή από τον Χολαργό ή τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Εργοτέλη, ενώ άπαντες είναι πληρωμένοι και όλα τα έχουν τακτοποιημένα.

– Ο Δημήτρης Γουλιέλμος πληρώνει. Και μέχρι τώρα εφάρμοζε όλα όσα του έλεγε ο Βαγγέλης Αγγέλου ότι πρέπει να γίνουν στην ομάδα. Αυτό προφανώς και δεν φτάνει. Πρέπει κι αυτός να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης, ίσως να αλλάξει και συνεργάτες του…

To Top