ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Δεν αποκλείεται να “ψαχτεί” και για ρούκι από την Αμερική

Με την εμπειρία που του προσφέρει η παρουσία Ελλήνων παικτών και την αισιοδοξία ότι τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις Αμερικανούς θα παραμείνουν (Μακ Νιλ, Χάγκινς), στον Άρη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να διερευνήσουν και την αγορά των ρούκις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών του ντραφτ και όσων έχουν γνώση αυτής της κατηγορίας παικτών, αυτό το καλοκαίρι προκύπτουν πολλοί καλοί παίκτες που δεν θα παίξουν στο ΝΒΑ και θα ξεκινήσουν επαγγελματική καριέρα στην Ευρώπη.

Ο Δημήτρης Πρίφτης γενικώς εμπιστεύεται περισσότερο την εμπειρία σε έναν ξένο, όμως από την στιγμή που στο ρόστερ θα υπάρχουν έμπειροι παίκτες, είναι πολύ πιθανό να γίνει μεγαλύτερη έρευνα για την απόκτηση ενός ρούκι, τον οποίο η ομάδα θα αποκτήσει με συμβόλαιο περισσότερο του ενός έτους.

Ο Σάββας Καμπερίδης είναι βέβαιο ότι θα τσεκάρει και τέτοιους παίκτες στο σάμερ λιγκ και εκεί θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Άλλωστε και ο Οκάρο Γουάιτ ουσιαστικά σαν ρούκι ήρθε στον Άρη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η χρονιά του στην Βίρτους ήταν σε ένα πρωτάθλημα με πολύ ελεύθερο μπάσκετ, χωρίς τακτική και “διάβασμα”, στοιχεία που έμαθε στην Ελλάδα.

To Top