Δεν αστειεύονται οι FIFA και UEFA που ζήτησαν συνάντηση με τον Αυγενάκη και τον Ζαγοράκη για τον νέο αθλητικό νόμο

Συνάντηση τεσσάρων ημερών από τον Λευτέρη Αυγενάκη παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη, ζήτησαν FIFA και UEFA για θέματα που αφορούν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στον νέο αθλητικό νόμο.

Αυτή η συνάντηση έρχεται από τις διαμαρτυρίες των προέδρων των Ενώσεων προς τα μέλη της αντιπροσωπείας των FIFA/UEFA που παρακολούθησαν τη ΓΣ της ΕΠΟ στις 25 Ιούνιου για την ανοχή (όπως δηλώνουν) που δείχνουν προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που κάνει στο ποδόσφαιρο, σε θέματα που αφορούν την αυτοδιοικητική λειτουργία του.

Οι δύο διεθνείς συνομοσπονδίες κινητοποιήθηκαν και σχεδόν έξι μήνες μετά την με ευθύνη Αυγενάκη αναβολή της συνάντησης η οποία επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Ιανουάριο, έστειλαν επιστολή ζητώντας τετραμερή συνάντηση με παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, FIFA, UEFA και ΕΠΟ σε θέματα του αθλητικού νόμου, που αφορούν το καταστατικό της ΕΠΟ και την ολιστική μελέτη.

Μάλιστα επειδή αυτή τη φορά οι FIFA και UEFA δε θέλουν να επαναληφθεί το φαινόμενο του Ιανουαρίου με τον Αυγενάκη να αναβάλει και μετά να μη βρίσκονται ημερομηνίες διαθέσιμες, του ζήτησαν να ορίσει ο ίδιος την ημερομηνία, που θα είναι διαθέσιμος, έως τις 14 Ιουλίου.

Χθες ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωση πως στις 7 Ιουλίου θα ενημερώσει την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την ολιστική μελέτη.

Τα… κόκκινα σημεία που απασχολούν είναι τα όρια ηλικίας για εκλογή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η αναδρομική ισχύ για τα όρια θητειών και οι διατάξεις, που αφορούν τις εκλογές των Ενώσεων Ποδοσφαρικών Σωματείων, οι οποίες μέχρι σήμερα γίνονται με βάσει το καταστατικό της ΕΠΟ και σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο θα υπάρχει παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

To Top