Δεν δέχεται η UEFA το άρθρο 99

Αρνητική παρουσιάζεται η UEFA στο άρθρο 99 και μέσω επιστολής της στην ΕΠΟ αναφέρει πως δεν μπορεί να δώσει άδεια σε όσες ΠΑΕ υπαχθούν στην συγκεκριμένη διάταξη! Είναι επιστολή που κοινοποίησε η ομοσπονδία στην Σουπερλίγκα…

Σύμφωνα με το “soccerplus.gr” “επιστολή από την UEFA βρίσκεται στα γραφεία της ΕΠΟ και αφορά τις περιπτώσεις συλλόγων που αιτούνται υπαγωγή στο άρθρο 99 («πτωχευτικός κώδικας»).

Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφό της η UEFA που υπογράφεται από τον επικεφαλής του τμήματος αδειοδοτήσεων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αντρέας Τραβέρσο, αναφέρει ότι οι σύλλογοι που αιτούνται υπαγωγή σε αυτό το άρθρο δεν θα αδειοδοτούνται και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Την Πέμπτη 8/11 η ΕΠΟ κοινοποίησε το συγκεκριμένο έγγραφο στη Σούπερ Λιγκ γνωρίζοντας ότι το θέμα της αίτησης υπαγωγής μελών του συνεταιρισμού στο άρθρο 99 συζητήθηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο και γνωρίζοντας επίσης ότι ο Άρης έχει ήδη καταθέσει παρόμοια αίτηση. 
Η ομοσπονδία θέλοντας να προλάβει και άλλες τέτοιου είδους αιτήσεις και προκειμένου μέσω της Σούπερ Λιγκ να ενημερώσει τις ομάδες για τη θέση της UEFA έκανε αυτήν την κίνηση που δείχνει προνοητικότητα και ενδιαφέρον.

Διότι από τη στιγμή που η UEFA είναι αρνητική στη συμμετοχή συλλόγων που αιτούνται υπαγωγή στο άρθρο 99 στις δικές της διοργανώσεις τότε ενδεχομένως μπαίνει θέμα εναρμόνισης της συγκεκριμένης τακτικής από την πλευρά της ΕΠΟ και αυτομάτως, σε μία τέτοια περίπτωση, αφενός μπαίνει θέμα για το χειρισμό που θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση του Άρη και αφετέρου υψώνεται απαγορευτικό σε παρόμοιες σκέψεις που μπορεί να έχουν άλλοι σύλλογοι. 
Είναι προφανές ότι η UEFA είναι αρνητική σε αυτή την υπόθεση διότι η υπαγωγή στο άρθρο 99 σημαίνει επί της ουσίας την μη καταβολή δεδουλευμένων στους αθλητές και τους προπονητές.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99


Η προσφυγή της ΠΑΕ Αρη για υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριος δεκτή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και επί της ουσίας για δύο μήνες κανένας πιστωτής δεν θα μπορεί να κινηθεί δικαστικά εναντίον του συλλόγου.
Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης κερδίζει πολύτιμο χρόνο μιας και οι οφειλές προς τους πιστωτές παγώνουν για ένα δίμηνο και οι διοικούντες την ΠΑΕ θα μπορέσουν να αναζητήσουν λύση για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει και να καταθέσει έναν πλήρη φάκελο στην κύρια εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99″.

To Top