Δεν είναι αναντικατάστατος ο Πάσαλιτς, υπάρχουν λύσεις στο ρόστερ του Άρη

Ο Άρης πάει το Σάββατο στην Πυλαία χωρίς τον πρώτο σκόρερ του, τον καλύτερο πασέρ του, τον πιο εύστοχο παίκτη του έξω από τα 6,75μ. Όλα αυτά είναι ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς και οι Δημήτρης Βεργίνης, Σωτήρης Καραποστόλου και Λευτέρης Μποχωρίδης καλούνται να αναπληρώσουν το κενό του Βόσνιου. Δύσκολο έργο, σε καμία περίπτωση όμως ακατόρθωτο.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Πάσαλιτς μετατράπηκε σε ηγέτη του Άρη, ειδικά στον β’ γύρο του πρωταθλήματος. Σκόραρε περισσότερο, πάσαρε καλύτερα, μείωσε τα λάθη του, έγινε πιο εύστοχος, ήταν γενικά πολύ πιο χρήσιμος και άξιος για την ομάδα του σε σχέση με το ξεκίνημα.

Χωρίς τον Πάσαλιτς όλα δείχνουν ότι το βάρος θα πέσει στους άλλους τρεις γκαρντ του Άρη. Ο Δημήτρης Βεργίνης το έχει ξανακάνει, όταν κλήθηκε πέρσι να αντικαταστήσει τον “φυγά” Ντομινίκ Τζέιμς και τα πήγε περίφημα. Ο Καραποστόλου θα κληθεί να παίξει αρκετά ως πλέι μέικερ και ο Αγγέλου επιζητά να βγει στο παρκέ η δυνατότητα του έμπειρου γκαρντ να έχει θετικό πρόσημο στην αναλογία ασίστ – λαθών (27ασ. – 17λ.). Ο Μποχωρίδης θα είναι αυτός που θα πιέσει στην άμυνα και θα προσπαθήσει να εκτελέσει σωστά στην επίθεση. Υπάρχει και ο Σπύρος Μούρτος που μπορεί να έχασε τον χρόνο συμμετοχής του όπως είχε στο ξεκίνημα του 2013, αλλά ανά πάσα στιγμή έχει δείξει ότι μπορεί να δώσει λύσεις.

Το κενό του Πάσαλιτς είναι μεγάλο, δεν είναι όμως δυσαναπλήρωτο, ειδικά από τη στιγμή που απέναντι της η περιφέρεια του Άρη θα βρει ουσιαστικά δύο παίκτες: Τον Κώστα Χαραλαμπίδη και τον Ουίλιαμ Χάτσερ. Υπάρχει και ο (τρίτος) Λίνος Χρυσικόπουλος που χρησιμοποιείται αρκετά στην θέση “1” από τον Μαρκόπουλο, αλλά όπως και να έχει αυτή η τριάδα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να “φοβίζει” τον Άρη.

 

To Top