ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν είναι απλή υπόθεση η λύση συνεργασίας με τον Νταλό

Δεν είναι μια απλή υπόθεση η λύση της συνεργασίας του Άρη με τον Μπορίς Νταλό, διότι υπάρχει στη… μέση και ο κανονισμός πρωταθλήματος που δεν επιτρέπει σε μια ομάδα να διαφοροποιεί τον αριθμό των ξένων της στην αρχή και στο τέλος της σεζόν.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Στο πρόσφατο παρελθόν επειδή πολλές ομάδες ξεκινούσαν σαν… κανονικές ομάδες και όταν σταματούσαν να έχουν στόχους, αποδέσμευαν παίκτες για να ελαφρύνουν το μπάτζετ τους, ο ΕΣΑΚΕ έβαλε στον κανονισμό πρωταθλήματος πως κάθε ομάδα θα πρέπει με τον ίδιο αριθμό ξένων που ξεκινάει τον β’ γύρο στο πρωτάθλημα, (τουλάχιστον) με τον ίδιο να τον τελειώνει (πέρσι οι κίτρινοι είχαν αρχίσει τον β’ γύρο με τέσσερις ξένους και με τον ίδιο αριθμό τελείωσαν τη σεζόν).

Το άρθρο 63, παράγραφος 3 αναφέρει: “Κάθε Κ.Α.Ε. μετά την λήξη του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος και έως την λήξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων δεν δικαιούται να προβεί σε μείωση του συνολικού αριθμού συμβολαίων τα οποία έχει καταρτίσει με αλλοδαπούς αθλητές, προερχόμενους από χώρες τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ζώνης όπως αυτή καθορίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία (FIBA), και τα οποία είναι σε ισχύ κατά την λήξη του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου”.

Αν ο Άρης συναινέσει στην λύση της συνεργασίας με τον Μπορίς Νταλό και με δεδομένο ότι υπάρχει απαγορευτικό μεταγραφών από τη FIBA, δεν θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει τον Γάλλο ως το τέλος της περιόδου, άρα θα καταστρατηγήσει τον κανονισμό πρωταθλήματος, γεγονός που θα σημαίνει πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Επειδή πλέον μετρούν και το… σεντ στον Άρη δεν είναι δυνατόν να αφήσουν τον Νταλό να αποχωρήσει, δίχως να έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον το συγκεκριμένο ποσό.

Ούτως ή άλλως ο Άρης είναι απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις του στον Γάλλο γκαρντ, οπότε εφόσον η Σολέ θέλει να τον αποκτήσει, προφανώς και θα πρέπει να καταβάλλει στους κίτρινους (τουλάχιστον) το συγκεκριμένο ποσό.

To Top