“Δεν είναι αυτοί”, λένε οι Βέλγοι για τους προσαχθέντες “Τζιχαντιστές” της Αθήνας

Άνθρακας, θησαυρός, ή προληπτική στρατηγική, οι προσαχθέντες μουσουλμάνοι από το κέντρο της Αθήνας; Τα επείγοντα σήματα της Europol, τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Πώς εξελίσσονται οι έρευνες.

“Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση του Βελγίου”, φέρεται να δήλωσε σε διεθνή ΜΜΕ ο Βέλγος επικεφαλής Εισαγγελέας της σχετικής υπηρεσίας ταυτοποίησης των Βρυξελλών Van der Sypt μετά την ενδελεχή έρευνα των στοιχείων για τους προσαχθέντες που εστάλησαν από την Αθήνα στις Βρυξέλλες.

Παρόλα αυτά, παραμένει το μυστήριο με τα πολλά τηλεφωνήματα που καταγράφηκαν από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα, στοιχείο που οδήγησε τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές να στρέψουν το βλέμμα τους προς την Ελλάδα όσον αφορά την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προσαγάγει έως και 10 άτομα για περαιτέρω εξέταση ως υπόπτους για σύσταση πυρήνα Τζιχαντιστών στην “καρδιά” της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τέσσερις Μαροκινούς στο Παγκράτι, μετά τα επείγοντα σήματα της Europol.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., οι προσαγωγές αυτές έγιναν γιατί οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας έδειξαν ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν αναπτύξει ρόλο καθοδηγητή και πρόκλησης φανατισμού σε μουσουλμάνους στο κέντρο της Αθήνας, δεν φέρονται σε καμία των περιπτώσεων όμως να είχαν το παραμικρό οπλισμό. Το ερώτημα λοιπόν παραμένει.

Η Αστυνομία έχει … “θησαυρό” στα ανακριτικά της γραφεία αυτή τη στιγμή ή “άνθρακα”; Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι καθοριστικές πάντως για την τύχη των προσαχθέντων και για το εάν θα σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος τους και με ποιες κατηγορίες, ή εάν θα αφεθούν τελικά εντελώς ελεύθεροι.

Σύμφωνα πάντα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι επιχειρήσεις «Θησέας» που γίνονται συχνά πυκνά στο κέντρο της Αθήνας και οι περισσότερες από 75.000 προσαγωγές για ταυτοποίηση στοιχείων στις οποίες έχει προχωρήσει η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. από την στιγμή που συστάθηκε, έχουν προσφέρει μία απαραίτητη «τράπεζα» δεδομένων και αποτυπωμάτων στην Αστυνομία για πλήθος ανθρώπων με «ύποπτη» προέλευση, που ζουν και περιφέρονται στο κέντρο της Πρωτεύουσας.

Μένει να δούμε εάν ο ρόλος αυτός του καθοδηγητή που τους αποδίδουν οι Αρχές έχει κάποιο αντίκρισμα και κάποιο νομικό έρεισμα ή όχι. Επίσης παραμένει το μέγα ερώτημα εάν ανάμεσα στους προσαχθέντες δεν ήταν αυτοί που αναζητούν οι Βέλγοι, τότε που βρίσκεται ο άνθρωπος αυτός που μέσα στα Χριστούγεννα σήκωσε το τηλέφωνο και καθοδήγησε την ομάδα των Τζιχαντιστών στο Βέλγιο.

Πηγή: news247.gr

To Top