“Δεν είναι εύκολο να ‘σπάσεις’ την έδρα του Άρη, ‘κλειδί’ το πρώτο ματς”

Τις δυσκολίες της σειράς με τον Άρη για την πρώτη φάση των πλέι οφ επεσήμανε ο Νώντας Παπαντωνίου. Ο γκαρντ της ΑΕΚ τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι δύσκολο για την ομάδα του να νικήσει στο Nick Galis Hall ενώ χαρακτήρισε “κλειδί” το πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Μιλώντας στο sdna.gr ο Παπαντωνίου είπε: «Όλα είναι μέσα στη δουλειά μας και τα ταξίδια και η κούραση. Αυτή τη στιγμή στην ομάδα βρίσκονται δώδεκα παίκτες έτοιμοι να βοηθήσουν και αθλητές που σε άλλες ομάδες θα ήταν ακόμα και βασικοί. Έχουμε γεμάτο ρόστερ, αλλά είμαστε άτυχοι και έχουμε κάποιες απουσίες παικτών που είναι σημαντικοί. Αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο σύνολο που λέγεται ΑΕΚ. Τώρα ξεκινάει κάτι διαφορετικό. Τα πλέι οφ είναι πάρα πολύ σημαντικά. Ό,τι κι αν κάνεις μέσα στη χρονιά, το ταμείο γίνεται στο τέλος. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πετύχει τον στόχο η ομάδα και να περάσει στα ημιτελικά», ήταν τα πρώτα λόγια του για να προσθέσει:

«Δεν θέλω να λέω δικαιολογίες. Όλοι ξέρουν πώς ξεκινήσαμε και που βρεθήκαμε. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, αλλά η ομάδα άλλαξε πάρα πολύ. Πλέον έχει φτιαχτεί κάτι πολύ ωραίο με τον πρόεδρο και τον προπονητή να βοηθούν τον σύλλογο. Ο στόχος μέχρι πριν τα δύο αρνητικά αποτελέσματα με Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ ήταν τα ημιτελικά. Δυστυχώς χάσαμε το πλεονέκτημα της έδρας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δεν είναι εύκολο να σπάσεις την έδρα του Άρη, κυρίως επειδή έχουμε και τις απουσίες, αλλά θα παλέψουμε».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας παίκτης μιλώντας για τις «αναποδιές» και τις «στραβές» που έχουν τύχει στην ομάδα του το τελευταίο διάστημα ανέφερε: «Αν παίξουμε ομαδικά και είμαστε καλοί αμυντικά πιστεύω πως έχουμε καλύτερο σύνολο από τον Άρη. Πάντα κάποια ατυχία ή κάτι κακό που συμβαίνει σε έναν παίκτη δένει τους υπόλοιπους και πεισμώνει το σύνολο για να παίξει και γι’ αυτόν που λείπει. Κανείς δεν θέλει να πάει από τώρα διακοπές», δίνοντας το σύνθημα της νίκης.

Για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Αλέξανδρο Βεζένκοφ, και για το αν οι παίκτες της «Ένωσης» έχουν τρόπο να τον σταματήσουν ξεκαθάρισε: «Μέσα στο ΟΑΚΑ τον σταματήσαμε τον Βεζένκοφ, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους που μπορούν να τον σταματήσουν ξανά. Είναι ένα στοιχείο που θα φανεί μέσα στο γήπεδο», ενώ για τον παράγοντα «έδρα» και το ματς-κλειδί της σειράς υπογράμμισε:

«Το μειονέκτημα έδρας οφείλεται στην έλλειψη συγκέντρωσης που είχαμε στα ματς με τον ΠΑΟΚ και το Ρέθυμνο, στα οποία δεν ήμασταν όσο καλοί έπρεπε. Ήταν στο χέρι μας αλλά δεν τα καταφέραμε. Το λάθος είναι δικό μας και δεν χωρούν δικαιολογίες. Ακόμα και τις διακοπές του πρωταθλήματος, που ήταν πολλές φέτος, δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία.

Η πίεση στη σειρά μεταφέρεται στον Άρη που έχει το πλεονέκτημα. Εμείς από την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το «μπρέικ». Νομίζω πως το πρώτο ματς είναι “κλειδί” γιατί ο Άρης θα έχει το άγχος. Αν καταφέρουμε να πάρουμε το προβάδισμα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους αντιπάλους μας. Είμαστε έμπειρη ομάδα και μπορούμε να πάρουμε το “διπλό”».

To Top