Δεν… ζαλίστηκε από το υψόμετρο η Αργεντινή κι έριξε τριάρα (video)

Με περισσή άνεση και, μάλιστα, χωρίς τον Λιονέλ Μέσι στην αποστολή, η Αργεντινή νίκησε 3-0 τη Βολιβία στο υψόμετρο της Λα Παζ για τη δεύτερη αγωνιστική του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής και, με «2 στα 2» στο γκρουπ, έφτασε στο απόλυτο και στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας και τα υπόλοιπα αποτελέσματα, με τους γηπεδούχους να έχουν «0 στα 2» στην τελευταία θέση και με 1-8 τέρματα.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με τον ‘Εντσο Φερνάντες στο 31’ μετά την ασίστ του Ντι Μαρία. Η αποβολή του Ρομπέρτο Φερνάντες των γηπεδούχων στο 39΄με απευθείας κόκκινη κάρτα έφερε το 2-0 στο 42΄με τον Ταλιαφίκο μετά τη δεύτερη ασίστ του μεσοεπιθετικού της Μπενφίκα.

Στην επανάληψη, η «αλμπισελέστε» «έριξε» ρυθμούς, χωρίς να χάσει την κυριαρχία της κι έφτασε στο 83’ στο τελικό 3-0 με τον Γκονσάλες μετά την ασίστ του Παλάσιος.

Στο 83′ ο Νικολάς Γκονσάλες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της άνετης επικράτησης της αλμπιτσελέστε που έφτασε τους έξι βαθμούς. Ο Παλάσιος ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ του τρίτου γκολ. Οι Βολιβιανοί έπαιζαν από το 39′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Ρομπέρτο Φερνάντες.

To Top