ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν θα τους κάνει το… χατίρι

Είναι να απορεί κανείς με τα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ και κυρίως σε ότι αφορά το κομμάτι της διαιτησίας. Δυστυχώς γι αυτούς, όσους και να τους… χαλάει που ο Άρης δεν παρεκκλίνει της τροχιάς του, φαίνεται ξεκάθαρα, πως οι Κυριακές τους θα παραμείνουν για πολύ ακόμα… συννεφιασμένες. To νέο blog του Νίκου Οικονόμου στο PRESSARIS…

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

“Κάποιος… κάτι έχει πειράξει τον τελευταίο καιρό”, είπε χθες με νόημα ο Δημήτρης Σπανός, στη συνέντευξη τύπου. Άραγε και ποιος δεν παρατήρησε κάτι παρόμοιο με τον προπονητή του Άρη; Και τα παραδείγματα, είναι πολύ κοντινά.

Μέσα σε τέσσερις μέρες, σε Βέροια και “Κλεάνθης Βικελίδης”, στον Άρη ακυρώθηκε ένα πεντακάθαρο γκολ και δεν δόθηκαν 2-3 πέναλτι. Τι παραπάνω; Από τη μία ο Ξανιθώτης Κιοτζέλης και από την άλλη, ο Σερραίος Τζουμαλάκης. Ανικανότητα ή μήπως κάτι άλλο;

Και πως γίνεται κάθε φορά που η διαιτησία να είναι κάκιστη, να αδικείται φέτος ο Άρης; Οι υπεύθυνοι της… εξυγίανσης έχουν να πουν κάτι γι αυτό ή τους αρκεί που ορισμένες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, “καθαρίζουν” ματς με δύο μέτρα οφ σάιντ σε κάθε σχεδόν αγώνα.

Ακόμα κι έτσι, όμως, είναι εμφανές που δεν θα τους γίνει το χατίρι. Όσον κι αν προσπαθούν να αποτρέψουν τον Άρη από την επιστροφή του -διότι ξεκάθαρα αυτό φοβούνται- δεν είναι ικανοί να το καταφέρουν. Η ομάδα βρίσκεται στο +5 από την δεύτερη θέση, γιατί είναι ένα σύνολο που αποτελείται από παίκτες που παίζουν για την ομάδα σε πρώτη φάση και μετά τον εαυτό τους. Έχουν έναν κόσμο που βρίσκεται στο πλευρό τους και τους στηρίζει.

Το αν θα έρθουν χειρότερα, όπως φοβάται ο προπονητής του Άρη, θα πρέπει κάποιοι να τα αποτρέψουν. Η διοίκηση δεν πρέπει να μείνει αμέτοχη. Πρέπει άμεσα κιόλας να πιέσει καταστάσεις στην ΚΕΔ, ώστε να εξασφαλιστεί το αυτονόητο. Το 50-50. Δεν γίνεται ένα ολόκληρο οικοδόμημα όπως το φετινό, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες ενός κόσμου, να γίνονται έρμαιο κάθε τυχάρπαστου με μία σφυρίχτρα.

Εκτός κι αν το έγκλημα είναι… οργανωμένο! Τουλάχιστον, ας έχουν τα… κάκκαλα να το παραδεχθούν, για να συσπειρωθεί ακόμα πιο πολύ ο κόσμος γύρω από την ομάδα και να υψωθεί η απαραίτητη ασπίδα. Διότι ο φετινός στόχος του Άρη είναι ένας και απαράβατος. Όσα “εμπόδια” κι αν θέσουν, η ομάδα αυτή πρέπει άμεσα να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία.

Υ.Γ. Ο Τομ Παπαδόπουλος, θα αποτελέσει σαφέστατα ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον Άρη. Πρόκειται για έναν εν δυνάμει συμπαίκτη του Θοδωρή Καρυπίδη και όποιος δεν τον αποδέχεται ως έτσι, σφάλει. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται υπομονή. Το καλοκαίρι με την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, θα είναι όλα αλλιώς.

Υ.Γ.1. Ο Άρης κατάφωρα αδικήθηκε και συνεχίζει να αδικείται. Στην Παναχαϊκή μιλούν επίσης για διαιτησία που αλλοίωσε το αποτέλεσμα, χθες. Ποιοι δεν έχουν παράπονα, όμως, από την αρχή της χρονιάς; Σωστά, αυτοί που ήταν στην… εντατική τελευταία. Ίσως τους τελευταίους μήνες απλώθηκε μία ανέλπιστη χείρα βοήθειας, μπροστά τους…

To Top