ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν καταθέτει οριστικά για το «koriopolis» ο Μαρινάκης, αθώος και για την υπόθεση Σισέ

Δεν πρόκειται τελικά να καταθέσει για το «koriopolis» ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Παράλληλα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε αθώο τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη στη δίκη με τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε ζητήσει με επιστολή του να μην παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης ούτε ως μάρτυρας, κάτι που τελικά αποδέχθηκε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημέτων, αφού το πρωί της Δευτέρας (27/3) αποφάσισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του να μην επιμείνει στην κλήση του και να μην ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή του.

Υπενθυμίζουμε ότι την κλήση του είχε ζητήσει ο Αχιλλέας Μπέος.

Παράλληλα και ο Θανάσης Κανελλόπουλος πήρε αποστάσεις από την υπόθεση.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ έστειλε επιστολή στην οποία τονίζει ότι «από την ανάλυση των τηλεφωνικών συνομιλιών προκύπτει ότι καμία συνδρομή δεν παρείχα σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ή σε δωροδοκία αθλητικών παραγόντων πράξεις τις οποίες παντελώς αγνοούσα και πληροφορήθηκα μέσω της σχετικής ειδησεογραφίας.

Δεν γνωρίζω τίποτα σε σχέση με τους κατηγορουμένους και τις πράξεις που τους αποδίδονται. Διετέλεσα πρόεδρος της ΕΠΑΕ από το 2001 μέχρι το 2005, περίοδος που δεν έχει σχέση με την υπόθεση σας».

Τέλος και ο προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Περικλής Παπαδόπουλος» έκανε γνωστό ότι δεν επιθυμεί να καταθέσει για την υπόθεση, ζητώντας παράλληλα τη διακοπή των μέτρων προστασίας που είχαν ληφθεί για το πρόσωπό του.

Πλέον, η δίκη θα συνεχιστεί στις 3 Απριλίου με την κατάθεση του Γιάννη Καϋμενάκη.

Σε ότι αφορά το θέμα Σισέ, στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, το δικαστήριο έκρινε ότι αυτό παύει να υφίσταται λόγω παρέλευσης χρόνου, ενώ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός αθωώθηκε και από κάθε ευθύνη σχετικά με τα επεισόδια που ακολούθησαν μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακού και Παναθηναϊκό.

Ο δικαστής έκρινε ότι από την πλευρά των ερυθρόλευκων είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιες ενέργειες κι ότι οι ευθύνες για όσα ακολούθησαν βαραίνουν άλλο πρόσωπο και όχι τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

To Top