Δεν μαθαίνει από τα λάθη του…

Τις τελευταίες δύο (μόνο) σεζόν, ο Αρης άλλαξε 6 διοικήσεις και 9 προπονητές! Αναρωτιέστε, ακόμη, γιατί έφτασε εδώ που βρίσκεται;

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν εσχάτως στη διοικητική «σκηνή» της ΠΑΕ, η εφημερίδα «Metrosport» γυρίζει το χρόνο λίγο πίσω (όχι πολύ…) για να σας δώσει μερικές απαντήσεις στο πως ο Αρης έφτασε εδώ που βρίσκεται. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Τις σεζόν 2012-2013 και 2013-2014, τις τελευταίες δύο σεζόν δηλαδή, ο Αρης έχει αλλάξει 6 διοικήσεις (!!!) και 9 προπονητές (!!!!). Ναι, καλά διαβάσατε. 6 διοικήσεις και 9 προπονητές, μέσα σε δύο μόνο σεζόν! Απίστευτο κι όμως… Αρειανό. Πιο αναλυτικά:

 

 

Σεζόν 2012 – 2013

 

Η σεζόν ξεκινάει με διοίκηση Πρωτοδικείου, αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Στεφανίδη, Αλέκο Κατσιαούνη, Σταύρο Λαμπριάκο και τον Αντώνη Ζαμπέτα, επειδή είχε το δικαίωμα της υπογραφής. Προπονητής αναλαμβάνει ο Μάκης Κατσαβάκης, που… αντέχει όμως μέχρι της 8 Οκτωβρίου. Μετά παραιτείται. Ο λόγος; Οι… ομηρικοί καβγάδες των Στεφανίδη, Κατσιαούνη, Λαμπριάκου με τον Αντώνη Ζαμπέτα. Δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν ούτε σε απλά θέματα καθημερινότητας, αφού είχαν διαφορετική φιλοσοφία. Τον Κατσαβάκη διαδέχτηκε στον πάγκο της ομάδας το δίδυμο Πασσιαλή – Μπουγιουκλή, αλλά τα αποτελέσματα δεν τους βοήθησαν. Ετσι, στα τέλη του Νοέμβρη επιλέχτηκε ο Λούκας Αλκαράθ για να έρθει από την Ισπανία και να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

 

Στις 13 Δεκεμβρίου (του 2012) έχουμε νέα αλλαγή στην ΠΑΕ. Η παρούσα διοίκηση «ανατρέπεται», μέσω Πρωτοδικείου πάντα, από τους Γιάννη Ψηφίδη, Αγγελο Σπυρίδων, Τάσο Αβάνογλου και τους κ.κ Τσομίδη, Παπαδόπουλο, Αγγελούσης και Τικπασάνογλου. Λίγες μέρες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου του 2013, η διοίκηση Ψηφίδη «τελειώνει» τον Αλκαράθ και δίνει το χρίσμα στον Γιάννη Μιχαλήτσο. Ούτε αυτός μακροημέρευσε όμως…

 

Αρχές Μαρτίου ο Αρης χάνει 3-1 στη Βέροια και τη «σκυτάλη» παίρνει ο Σούλης Παπαδόπουλος, αφού λίγες μέρες αργότερα (3 Απριλίου) επιστρέφει στην ΠΑΕ ο Λάμπρος Σκόρδας, εκμεταλλευόμενος την ανεπάρκεια των διοικούντων και τα λάθη τους.

 

Η σεζόν τελειώνει με χιτσκοκικό φινάλε για τον Αρη, που σώζεται την τελευταία κυριολεκτικά αγωνιστική…

 

 

Σεζόν 2013 – 2014

 

Το καλοκαίρι του 2013 η «ΚΜΑ» οδηγεί την ΠΑΕ σε εκλογές. Ο Λάμπρος Σκόρδας και ο Δημήτρης Ηλιάδης διεκδικούν την ψήφο του κόσμου και όπως αναμενόταν, επικράτησε ο δεύτερος. Με χαρακτηριστική ευκολία μάλιστα, παρότι στη συνέχεια απογοήτευσε τον κόσμο με τους λανθασμένους χειρισμούς του. Ο κ. Ηλιάδης ανέθεσε την τεχνική ηγεσία των «κιτρίνων» στον Γιάννη Χατζηνικολάου και φέρνει τεχνικό διευθυντή του Δημήτρη Μούτα, που αποτυγχάνει πλήρως στο ρόλο του. Ο κακός μεταγραφικός σχεδιασμός από τον Ηλιάδη και την τεχνική ηγεσία έχει ως συνέπεια ο Αρης να ξεκινήσει άσχημα στο πρωτάθλημα. Ως είθισται, ο πρώτος που πληρώνει τα «σπασμένα» είναι ο προπονητής και στα μέσα Σεπτεμβρίου ο Χατζηνικολάου αντικαθίσταται από τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς με βοηθό τον Ζόραν Λόντσαρ. Το δίδυμο των Σέρβων προσπάθησε πολύ, αλλά ήταν αδύνατο να διορθώσει τα λάθη του καλοκαιριού.

 

Ο Ηλιάδης αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναιρεί την «ψήφο εμπιστοσύνη» που του έδωσε. Η αντίστροφη μέτρηση για τον Ηλιάδη αρχίζει και στα μέσα Δεκεμβρίου (2013) αναγκάζεται να παραιτηθεί, αφού βλέπει ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση και οι… περίφημες χορηγίες που υποσχέθηκε ήταν… στα λόγια.

 

Ποιος αναλαμβάνει την ΠΑΕ στη συνέχεια; Ποιος άλλος; Ο Σκόρδας ξανά, αφού οι υπόλοιπες «δυνάμεις» του Αρη παρακολουθούσαν τα γεγονότα εξ’ αποστάσεως. Ο Μιλίνκοβιτς και ο Λόντσαρ παραιτούνται, αφού ξέρουν το «έργο» που θα ακολουθήσει. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Σκόρδας ανεβάζει ξανά στο «Κλ. Βικελίδης» τον Σούλη Παπαδόπουλο. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά. Ούτε ο Σκόρδας με τον Παπαδόπουλο μπόρεσαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στον σχεδιασμό της ομάδας από το προηγούμενο καθεστώς, ενώ με τη σειρά τους απέτυχαν στις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

 

Η αμφισβήτηση γύρω από τον Σκόρδα μεγαλώνει, όπως και η πίεση από κάθε πλευρά. Στις 26 Φεβρουαρίου η γενική συνέλευση της «ΚΜΑ» αποφασίζει να δώσει το χρίσμα στη διοίκηση του Παναγιώτη Στεφανίδη, αλλά ο Σκόρδας δεν αποδέχτηκε την απόφαση. Με μία σειρά από δικαστικές παρεμβάσεις προσπάθησε να μείνει «γαντζωμένος» στην ΠΑΕ και χρειάστηκε να φτάσουμε στον Απρίλιο για να «τελειώσει». Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, είναι αλήθεια, και η ομάδα υποβιβάστηκε. Νωρίτερα είχε παραιτηθεί ο Σούλης Παπαδόπουλος και στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές τον διαδέχτηκε ο Γιώργος Φοιρός.

 

Οσο για τη διοίκηση Στεφανίδη, απέτυχε (και αυτή) παταγωδώς για όσο διάστημα «κάθισε» στην Αλκμήνης. Το πλάνο της στηρίχτηκε σε πολλά «θα» και σε δήθεν χορηγίες, με αποτέλεσμα να μην αντέξει πολύ. Οσο για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση του κανόνα. Δεν άντεξε ούτε αυτός το θέατρο του παραλόγου στον Αρη και αποφάσισε να παραιτηθεί πριν λίγες μέρες…

 

Μετά απ’ όλα αυτά, αναρωτιέστε ακόμη πως και γιατί ο Αρης έφτασε σ’ αυτό το σημείο;

To Top