“Δεν μας θέλει ο Βασιλακόπουλος…”

Ο Ηλίας Λιανός μίλησε για πρώτη φορά μετά το θέμα που προέκυψε με την περιπέτεια του Πανιώνιου και τον παραγκωνισμό του από την πρώτη κατηγορία του μπάσκετ.

Ο Ελληνας επιχειρηματίας έβαλλε κατά της ΕΟΚ και του προέδρου της, Γιώργου Βασιλακόπουλου, κατά της λειτουργίας του ελληνικού αθλητισμού και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, ενώ εξέφρασε την πικρία του για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι Πανιώνιοι…

«Μας αντιμετωπίζουν σας νεόπλουτα κωλόπαιδα» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε σε άλλο σημείο ότι «αν δεν υποκλιθείς ή δεν κάνεις τα κέφια τους όλοι ξέρουν ότι έχουν τρόπους να σου δημιουργήσουν προβλήματα» αναφερόμενος στην ΕΟΚ.

 Για την επιτροπή είπε ότι με το γράμμα του νόμου ορθά έπραξε, ωστόσο, τόνισε ότι με το πνεύμα του νόμου θα μπορούσε να δοθεί μια μικρή παράταση ημερών για να διευθετηθεί το θέμα, όπως έχει γίνει άλλες φορές με πολλές ομάδες.

Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Μαργέτη για την αφερεγγυότητά του και τον αντιδήμαρχο Νέας Σμύρνης, Πολύδωρα Συρίγο που δεν τον έλεγξε για το αν έχει την οικονομική δυνατότητα να μπει στην ομάδα και… παραμύθιασε κόσμο και επιτροπές.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λιανού στον Sentra 103,3:

«Η αλήθεια είναι το λιγότερο που νιώθω έτσι… Και κερατάς και δαρμένος! Θα εκφράσω πολλές απογοητεύσεις. Πρώτη και μεγαλύτερη είναι ότι ένιωσα ότι δεν έχω δικαίωμα να αποφασίσω τι θα κάνω με τη ζωή μου. Γύρισα μια φορά από το Λονδίνο που είχα σοβαρά προσωπικά προβλήματα για να μην πέσει ο Πανιώνιος και πολλοί το ξέχασαν. Και είπα φεύγω και κανείς δεν με πίστεψε. Το να κοιτάξω να φύγω να πάω στο Λονδίνο να βγάλω δυο φράγκα για την οικογένειά μου, γιατί όλοι νομίζουν ότι είμαστε νεόπλουτα κωλόπαιδα δεν ενδιαφέρει κανέναν. Θα πρέπει να έρχονταν και στο γήπεδο να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους στην ομάδα αυτοί που με κατηγορούν.

Εγώ δήλωσα ότι θα φύγω. Κανένας δεν πήγε στον κ. Κακαβά (σ.σ.: νομικός σύμβουλος του Λιανού) και τον κ. Καρτάλο (σ.σ.: τιμ μάνατζερ) να τους ενοχλήσει. Μόνο ο κ. Μαργέτης. Και ο Πολύδωρας Συρίγος (αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης) έχει μεγάλη ευθύνη γιατί όφειλε να ελέγξει το πόθεν έσχες κι αν έχει τις ικανότητες τις οικονομικές ο Μαργέτης να το στηρίξει αυτό. Ακόμα και στην ΕΕΑ μου είπαν ότι πήγαν ο Ερασιτέχνης με τον Μαργέτη και από την τράπεζα Χανίων ότι η εγγυητική βγαίνει. Και δεν έγινε ποτέ αυτό. Σαν μέρος μεταβίβασης είχα αναλάβει να καλύψω τα λίγα που είχαν μείνει από το παρελθόν, γύρω στα 100.000 ευρώ. Δεν υπάρχει γρόσι να χρωστάει πουθενά ο Πανιώνιος. Ούτε σε ΙΚΑ ούτε σε Δημόσιο. Καλώς ή κακώς αυτός ο κύριος λάκισε. Κι εμφανίστηκαν του Ερασιτέχνη και μου είπαν βοήθησε μπας και σώσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Αυτά αφορούν στο παρελθόν.

Στο παρόν ζούμε ένα δεύτερο θέατρο του παραλόγου. Δεν μπορώ να κατηγορήσω την επιτροπή για το γράμμα του νόμου. Αλλά οι δικαστές και οι νομικοί κοιτούν και την ουσία κι έτσι πρέπει να παίρνονται ενίοτε οι αποφάσεις. Αυτό είναι το λιγότερο που περίμενα. Από την εγγυητική που καταθέσαμε και αφού είχε πάει και ο Μαργέτης που τελικά δεν έπεισε κανέναν και δεν έγινε καμία όχληση από την επιτροπή.

Δεν κατάλαβα που έβλαψε ο Πανιώνιος το δημόσιο συμφέρον, αφού δεν χρωστάει πουθενά. Με το γράμμα του νόμου είχαν δίκαιο, με το πνεύμα θα μπορούσαν να δώσουν μια παράταση κάποιων ημερών.

Καταλαβαίνω γιατί έστειλε ο Βασιλακόπουλος την επιστολή. Και η επιτροπή κι αυτός καλά κάνουν. Ηταν όμως λίγες οι ομάδες που ήταν σωστές στην ώρα τους. Θα μπορούσαν να δώσουν λοιπόν παράταση.

Εστειλα ένα μήνυμα στον Βασιλακόπουλο η απάντησή του ήρθε με την ανακοίνωση. Έχει χαθεί η μπάλα στο ελληνικό μπάσκετ. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός παίζουν μόνοι τους κι εμείς είμαστε κομπάρσοι. Η ΕΟΚ δεν δίνει φράγκο, αν δεν υποκλιθείς ή δεν τους κάνεις τα κέφια όλοι ξέρουν με ποιον τρόπο θα σου δημιουργήσουν προβλήματα. Το ελληνικό μπάσκετ πάει από το κακό στο χειρότερο…»

Πηγή: sentragoal.gr

To Top