«Δεν μπορεί κανείς ν΄ αρνηθεί στον Άρη εάν αποφασίσει να παίξει στη Γ΄ εθνική»

O νομικός, Νίκος Κυρκούδης, μίλησε για το αν υπάρχει η δυνατότητα ο Άρης να συνεχίσει στην Γ’ Eθνική εφόσον δεν μπορεί να παίξει στη Football League.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Αρένα»: «Είναι πολύ δυσάρεστη η συζήτηση για όσους έχουμε σχέση με τον αθλητισμό και εύχομαι η περιπέτεια να ξεπεραστεί. Το θέμα δεν είναι αν έχει ο Άρης το δικαίωμα να κάνει αίτηση, αλλά το αν αυτή η αίτηση θα γίνει δεκτή. Η προθεσμία για να δηλώσει ο Άρης στην Γ΄ Εθνική δεν εξαρτάται από την προθεσμία που δόθηκε εξαρχής στις ομάδες της Γ’ Εθνικής, καθώς ο Άρης είναι ομάδα της Β’ εθνικής. Αν έχει δηλώσει στην Β’ εθνική και δεν μπορέσει να συμμετέχει, τότε κατατάσσεται στην αμέσως επόμενη κατηγορία και δεν νομίζω πως κανείς μπορεί να του αρνηθεί να παίξει. Υπάρχει και δεδικασμένο και σε αυτή την υπόθεση. Είναι μια πρακτική», για να συμπληρώσει:

«Είναι πάρα πολύ δυσάρεστο, όμως. Ήταν αδιανόητο πριν μερικά χρόνια και τώρα είναι μια πραγματικότητα που κοιτάζουμε κατάματα. Δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς στον Άρη νομικά αλλά και ηθικά. Υπάρχει προηγούμενο και η ΕΠΟ όσο προσκόμματα και να έχει κάποιος δεν είναι δυνατόν να παραβλέπει την ιστορική πραγματικότητα. Δεν μπορεί ο Άρης να μένει εκτός των πρωταθλημάτων. Άλλωστε, υπάρχουν και θέσεις όπως αυτή του Θερμαϊκού Θέρμης που δεν δηλώνει συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική. Υπάρχουν και άλλες ομάδες που υπάρχει πιθανότητα να μην κατέβουν. Πάντως, και υπεράριθμοι να ήταν θα έμπαινε η ομάδα».

Για την διαδικασία που υπάρχει εφόσον η ομάδα βρεθεί στην Γ΄ Εθνική: «Η εταιρεία τίθεται σε εκκαθάριση αυτοδικαίως. Δημοσιεύεται μια απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης που λέει πως διαλύεται η ΠΑΕ. Αν θα γίνουν οι διαδικασίες της εκκαθάρισης αφορά την ΠΑΕ. Δεν μπορεί να το επιβάλει κανείς από έξω εκτός από τον Α.Σ ή την ΚΜΑ που είναι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ. Ο εκκαθαριστής έχει πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες και αναλαμβάνει τα χρέη. Αυτός που κάνει την δουλειά έχει νομικές ευθύνες που τον ξεπερνάνε. Ο νόμος, όπως τροποποιήθηκε, από πέρυσι ορίζει προθεσμία τριών μηνών. Αυτός που έβαλε την προθεσμία είναι άσχετος. Σε τρεις μήνες δεν γίνεται να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Επίσης, η ΠΑΕ επανέρχεται στο καθεστώς της εκκαθάρισης αν κάποιος απαιτεί κάτι από την ΠΑΕ. Στην περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η ομάδα κερδίσει την άνοδο δεν γίνεται η δημιουργία μιας νέας ΠΑΕ» και προσέθεσε:

«Στην ερασιτεχνική κατηγορία η ομάδα δεν χρειάζεται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα αρκεί να μην χρωστάει στην ΕΠΟ.  Μετά θα πρέπει να κάνουν μια νέα ΠΑΕ για να είναι η ομάδα καθαρή. Είναι ειδικές διαδικασίες που τις προβλέπει ο νόμος. Τίποτα δεν εμπόδισε τον Απόλλωνα να κάνει μια νέα ΠΑΕ που δεν πήρε τα βαρίδια του παρελθόντος. Υπάρχουν πάρα πολλές ΠΑΕ που δεν έχουν εκκαθαριστεί. Υπάρχει η παλιά ΠΑΕ Νίκη Βόλου και άλλες πολλές. Παρ΄ όλα αυτά δημιουργήθηκαν νέες ΠΑΕ. Νομίζω πως υπάρχει παραπληροφόρηση. Βέβαια, το κέρδος της κατηγορίας είναι τεράστιο. Το να πάω στην Γ’ Εθνική και να κάνω περίπατο δεν είναι σωστό. Ηγέτης δεν υπάρχει στον Άρη όπως ήταν ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ. Ακόμα και η ΑΕΚ κλονίστηκε με αντίπαλους ανύπαρκτους».

To Top