«Δεν ξέρουμε αν θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα Κύπρου»!

Ζοφερό είναι το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος συνδέσμου ποδοσφαιριστών Κύπρου, Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος υπογράμμισε πως η κακή οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων κυπριακών ομάδων, ίσως, δεν επιτρέψει την διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σπύρος Νεοφυτίδης:

Για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο αυτή την στιγμή και αν έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρό:

«Το ποδόσφαιρο έχει επηρεαστεί. Δυστυχώς παρά τις παρεμβάσεις μας στην ομοσπονδία δεν πάρθηκαν τα κατάλληλα μετρά για να προστατευθούν οι ομάδες της Κύπρου. Τα πράγματα σήμερα είναι πολύ δύσκολα και όπως φαίνεται θα υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης πολλών σωματείων στο μέλλον. Τα οικονομικά προβλήματα υπήρχαν και πιο παλιά και πλέον τώρα έχουν εκτοξευτεί. Έχουμε πολλά παραδείγματα ομάδων που είναι σε κακή οικονομική κατάσταση. Αυτή την στιγμή που όχι οι ομάδες που έχουν προβλήματα δεν θα περάσουν τα κριτήρια, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν με λιγότερους βαθμούς το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά δεν ξέρουμε αν θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα! Τα περισσότερα σωματεία στην Κύπρο ζουν χάρη στην ανεκτικότητα των ποδοσφαιριστών που δέχονται να παίζουν χωρίς να πληρώνονται. Μερικοί από αυτούς είχαν τα χρήματά τους στις κυπριακές τράπεζες και πλέον είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και γι’ αυτούς».

Τις κινήσεις που θα γίνουν στο μέλλον:

«Έχουμε κινηθεί άμεσα. Ήδη τον περασμένο μήνα ήμασταν στα γραφεία της ομοσπονδίας για να βρεθεί μία λύση. Έχουμε ζητήσει από την UEFA να δώσει παράταση στις ομάδες, προκειμένου να προλάβουν να καλύψουν τα κριτήρια που αυτή έχει βάλει. Αλλά αυτό είναι δύσκολο, γιατί ποτέ η UEFA δεν έχει δώσει παράταση. Οι μονές ομάδες που είναι σε καλή οικονομική κατάσταση αυτή την στιγμή είναι ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ».

To Top