Δεν ξανάγινε! Ο Τσιτσιπάς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός! (video)

Δεν ξανάγινε: Έλληνας στον τελικό του Ρολάν Γκαρός! Ο Τσιτσιπάς τρέλανε τον κόσμο, πέταξε έξω τον Ζβέρεφ σε συγκλονιστικό ημιτελικό (3-2) και πάει πανάξια τελικό για να γράψει πάλι ιστορία!

Ο Κύπριος Μάριος Παγδατής έφτασε αρκετά κοντά το 2006, όμως έπεσε πάνω στον ανίκητο τότε Φέντερερ στην Μελβούρνη και απλά ήταν η εξαίρεση που επιβεβαίωνε τον κανόνα: «Έλληνας» και «νικητής Major τουρνουά» στην ίδια πρόταση αποτελούσε τενιστικό ανέκδοτο.

Όχι πια: ο Στέφανος Τσιτσιπάς «επιβίωσε» (3-2) στη… ματσάρα, όπως εξελίχθηκε, με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Philippe Chatrier και πήρε τελικά την σπουδαία πρόκριση για το μεγάλο τελικό του RolandGarros την Κυριακή!

Τα κατάφερε!!! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι μας… έβγαλε την ψυχή, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros, κερδίζοντας τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) μετά από 3 ώρες και 37 λεπτά!!

Για πρώτη φορά λοιπόν ένας Ελληνας (ναι, ένας Ελληνας!!) σε τελικό γκραν σλαμ! Και χρειάστηκε πολύ υπομονή για να το καταφέρει, καθώς ο πεισματάρης Ζβέρεφ με το εκπληκτικό σερβίς του, γύρισε από το 0-2 σε 2-2 και έστειλε τον ημιτελικό σε πέμπτο και καθοριστικό σετ. Εκεί, ο Στέφανος έπαιξε όπως έπρεπε και έγραψε χρυσή ιστορία για το ελληνικό τένις, αλλά κυρίως, για τον ίδιο…

To Top