ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χαμός στην Σούπερ λίγκα! Δεν πήρε άδεια ο Ηρακλής, στη γωνία ο Λεβαδειακός, ερώτημα τι γίνεται με την 3η θέση της Football League!

Σκούρα γίνονται τα πράγματα για την παραμονή του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα. Ο Ηρακλής (όπως κι η Βέροια) δεν αδειοδοτήθηκε και εφόσον αυτό συμβεί και στη δευτεροβάθμια επιτροπή, ο Λεβαδειακός ελπίζει ότι θα σωθεί.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από την Αθήνα, αυτό που κέρδισε στο γήπεδο φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να το διαφυλάξει ο Ηρακλής. μια βεβαίωση των φόβων που υπήρχαν, δεν έλαβε άδεια από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.
Ο φάκελος του Ηρακλή κρίθηκε ανεπαρκής και όπως και η Βέροια (που δεν κατέθεσε καν φάκελο) δεν αδειοδοτήθηκε.

Εφόσον λοιπόν το ίδιο συμβεί και στη δευτεροβάθμια επιτροπή (κάτι που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό βάσει των εκκρεμοτήτων που έχει η ΠΑΕ), ο Λεβαδειακός θέλει να παραμείνει για μια ακόμη σεζόν να μείνει στην Σούπερ Λίγκα.

Θυμίζεται εξάλλου ότι οι Βοιωτοί έσπευσαν νωρίτερα να ανακοινώσουν τη δική τους αδειοδότηση, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι αυτή εξασφαλίστηκε μέσα σε τρία λεπτά.

Την ίδια ώρα παραμένει ερώτημα τι γίνεται με την 3η θέση της Football League κι αν αυτή βάση του νόμου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, μπορεί να οδηγήσει στην Σούπερ λίγκα…

Σύμφωνα πάντως με το iraklis1908.gr:

“Για να μπορέσει η ΠΑΕ να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα θα πρέπει μέσα σε πέντε μέρες να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τους λόγους που δεν εγκρίθηκε η άδεια για την ομάδα. Εξαιτίας της ρήτρας εμπιστευτικότητας που υπάρχει δεν γίνεται να δημοσιοποιηθούν οι ακριβείς λόγοι που δεν άναψε το πράσινο φως. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορει να εξασφαλιστεί άδεια συμμετοχής, που σημαίνει ότι ο Ηρακλής θα αγωνιστεί και την νεα σεζον με περιορισμούς στις μεταγραφές εαν δεν υπάρχουν τα παρακάτω προβλήματα:

α) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο η τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης

β) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αθλητικό προσωπικό της ΠΑΕ (ήτοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και βοηθούς προπονητών η μέλη του τεχνικού επιτελείου)

γ) στην ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία η αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρείες η σωματεία.

Με αυτα τα δεδομένα αν οι «κυανόλευκοι» αποδείξουν ότι έχουν πληρωμένες ή ρυθμισμένες τις οφειλές τους, με ημερομηνια μεχρι 31 Μαρτίου τότε η απόφαση θα αλλάξει”. 

 

To Top