Δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι υπάρχει δεύτερη ευκαιρία

Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους!

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι, αύριο με τη Νίμπουρκ στη Τσεχία. Έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο και αυτό σκεφτόμαστε. Η Νίμπουρκ θα είναι πολύ πιο προσεκτική σε σχέση με την περασμένη βδομάδα, που έχασε από την Ρουντούπις. Δεν το περίμενα ότι θα έχανε. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά θα τα δώσουμε όλα.

Δεν έχω στο μυαλό μου ότι υπάρχει κι άλλο παιχνίδι μετά, στην έδρα μας. Αν σκέφτεσαι ότι έχεις δεύτερη ευκαιρία, δεν θα κερδίσεις ποτέ! Πάμε να τα δώσουμε όλα, για να τελειώσουμε από τώρα.

Οι παίκτες της Νίμπουρκ παίζουν ένα συγκεκριμένο στιλ μπάσκετ, παίζουν ελεύθερα, σε ανοικτό γήπεδο, με πολλά σουτ, έχουν καλό επιθετικό παιχνίδι. Αυτό πρέπει να σταματήσουμε και θα το κάνουμε με τον έλεγχο του ρυθμού και την καλή άμυνα.

Τον τελευταίο μήνα έχουμε ανεβάσει πολύ την απόδοσή μας στην άμυνα. Πάνω από όλα είναι θέμα διάθεσης η άμυνα, αλλά όχι μόνο αυτό. Χρειάζεται και δουλειά και αυτοματισμοί ακόμα και στην αμυντική λειτουργία, εμείς όμως δίνουμε τα πάντα στην άμυνα, κυνηγάμε κάθε μπάλα, ματώνουμε για κάθε μπάλα, πιέζουμε τον αντίπαλο.

Επιθετικά έχουμε πρόβλημα αρκετά σημαντικό. Πρέπει να βρούμε λύσεις, γιατί βλέπουμε και οι ίδιοι ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης στην επίθεση. Μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνεργασίες μας, τις επιλογές μας. Η παρουσία του Μπόγρη θα μας βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση. Είναι ένα ακόμα κορμί μέσα στη ρακέτα μας, έχει παιχνίδι στην επίθεση, ξέρει να διαβάζει σωστά τις φάσεις και θα είναι χρήσιμος, γιατί έχουμε σημείο αναφοράς μέσα στο καλάθι.

Είμαστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση και σε αυτό πιστεύω ότι έπαιξαν ρόλο οι εκτός έδρας νίκες που έχουμε κάνει και στην Ευρώπη και τώρα στη Καβάλα. Μας έκανε καλό και ο τρόπος που χάσαμε από τον Ολυμπιακό. Πεισμώσαμε και διαπιστώσαμε στην πράξη ότι αν παίζουμε συγκεντρωμένα και σοβαρά μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες. Βγάζουμε ψυχή στο γήπεδο και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top