Δεν προβλέπεται… μεζούρα, μόνο με συσκευή λέιζερ η μέτρηση της εστίας! Την Πέμπτη η απολογία

Νέα δεδομένα στα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στο Περιστέρι και συνέβαλαν στο να συνεχιστεί ο κατήφορος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως τονίζεται, λοιπόν, στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η… μεζούρα, πέρα από το ότι ήταν μια εντελώς γελοία εικόνα, δεν ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος μέτρησης, καθώς η FIFA στο βιβλίο κανονισμών απαιτεί χρήση λέιζερ! Πουθενά στους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν προβλέπεται μεζούρα, σε ό,τι αφορά την οδηγία, που υπάρχει για τις εστίες των ποδοσφαιρικών γηπέδων (FIFA Quality Programme for Football Goals).

Η FIFA προτείνει για την καταμέτρηση τη χρήση ειδικής συσκευής λέιζερ, που μπορεί με απόλυτη ακρίβεια χιλιοστού να μετρήσει όλες τις επιφάνειες

Για το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης (9/2) κλήθηκε σε απολογία ο Ατρόμητος για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη, 9-2-2023 και ώρα 13:30 τις παρακάτω ΠΑΕ:

A/ ΠΑΕ ΑΕΚ: “Βάσει των αναφερομένων στο από 5/2/2023 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 5/2/2023 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα” στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών-ΠΑΕ ΑΕΚ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4 περ. β΄, 15 παρ. 4 περ. α’ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β/ ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών: “Βάσει των αναφερομένων στο από 5/2/2023 Φύλλο Αγώνα, που συντάχθηκε κατόπιν υποβολής ενστάσεως περί αντικανονικότητας του γηπέδου λόγω λανθασμένων διαστάσεων των τερμάτων, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 5/2/2023 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα” στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών-ΠΑΕ ΑΕΚ.

To Top