Δεν… προσπέρασε το «βουνό» της εφορίας, καταθέτει τον φάκελο

Χωρίς το έγγραφο της φορολογικής ενημερότητας θα φτάσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο φάκελος αδειοδότησης του Άρη. Όπως σημειώνουμε και σε άλλο ρεπορτάζ σήμερα εκπνέει η προθεσμία μιας βδομάδας που είχαν στη διάθεση τους οι ομάδες για να συμπληρώσουν τους φακέλους που κατέθεσαν στις 2 Αυγούστου.

Αν δεν συμβεί κάτι… θεαματικά θετικό την τελευταία στιγμή, όλα δείχνουν ότι ο Άρης, αλλά και μια σειρά από ομάδες δεν θα καταφέρουν να συμπεριλάβουν το δικαιολογητικό της φορολογικής ενημερότητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν πολλές προσπάθειες από τη διοικούσα επιτροπή τα τελευταία 24ωρα. Το πιο σημαντικό κομμάτι ήταν η εφορία. Τελικά, τα περίπου 800.000 ευρώ που απαιτούνται για να καλυφθεί η οφειλή από τους διακανονισμούς στην Εφορία, ώστε η εταιρία να είναι ενήμερη φορολογικά δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστούν.

Υπήρχε κάποια στιγμή η αίσθηση ότι η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης θα εμφάνιζε ως οφειλή του Άρη στη μηχανογράφηση της ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ, που ενδεχομένως και να μπορούσε την ύστατη στιγμή να καλυφθεί (με εκχώρηση των χρημάτων που προβλέπονται στη συμφωνία χορηγίας με τον ΟΠΑΠ) γρήγορα διαψεύστηκε και έτσι τα στελέχη της ΠΑΕ, αλλά και εκείνα της Κοινωνίας Μελών Άρη, αναζήτησαν άλλες λύσεις.

Το μόνο που προκύπτει και αφήνει ένα ανοικτό παράθυρο αισιοδοξίας για θετική κατάληξη, έστω προσωρινά, του θέματος είναι η πρόθεση της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκα να ζητήσουν μια πιο επιεική μεταχείριση των ομάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη φορολογική ενημερότητα και η ΕΕΑ να δώσει τελικά προσωρινό πιστοποιητικό συμμετοχής, αλλά και για την έγκριση των μεταγραφών.

To Top