Δεν σκοπεύει να καταργήσει το Europa League ο Πλατινί

Ο Μισέλ Πλατινί ξεκαθάρισε ότι δεν ευσταθούν οι φήμες περί κατάργησης του Europa League, τονίζοντας ωστόσο ότι στους Κύκλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υπάρχουν σκέψεις για την αναβάθμισή του.

Ο πρόεδρος της UEFA παραχώρησε συνέντευξη στην γερμανική Bild, όπου διέψευσε τη φημολογία περί κατάργησης του Europa League.

Ο Μισέλ Πλατινί επιβεβαίωσε και ότι το Euro 2020 θα γίνει σε 13 πόλεις, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία της FIFA.

«Δεν ισχύει ότι σκεφτόμαστε να το καταργήσουμε. Έχουν γίνει κάποιες σκέψεις, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει κάτι. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε το Europa League. Είναι η διοργάνωση που κάθε ομάδα έχει τύχη να κερδίσει», είπε για τo Europa League.

Όσον αφορά το Euro 2020 και την διεξαγωγή του σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις επεσήμανε: 

«Είναι μεγάλη πρόκληση για μας. Θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο».

Για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA είπε: 

«Θα πρέπει να το σκεφτώ. Εξαρτάται από το αν θα έχω τη διάθεση να το κάνω. Έχω ακόμη κάποιους μήνες για να αποφασίσω. Έχω καλές σχέσεις με τον Ζεπ Μπλάτερ, αλλά σε κάποια πράγματα διαφωνούμε».

Όσον αφορά τη χρήση της τεχνολογίας γραμμής είπε: 

«Είμαι ρομαντικός. Δεν μου αρέσουν οι… μηχανές στο ποδόσφαιρο. Και επιπλέον το κόστος της τεχνολογίας γραμμής είναι πολύ μεγάλο. Θα πρέπει να δώσουμε περίπου 50 εκατ. ευρώ. Προτιμώ το μοντέλο με τους πέντε διαιτητές».

To Top