ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν σου κάνει αίσθηση…

Δεν σου κάνει αίσθηση να βάλεις σε μια σειρά σκέψεις και συμπεράσματα από ένα παιχνίδι του μπασκετικού Άρη. Και πρόκειται και για νίκη…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Είναι τόσο μέτρια η εικόνα που παρουσιάζουν οι κίτρινοι που δεν κάνει αίσθηση να καταγράψεις όσα βλέπουν τα μάτια σου.

Μέσα σε ένα μήνα η ομάδα μπάσκετ έχει καταφέρει να αποθαρρύνει την πλειοψηφία του κόσμου της. Η ομάδα δεν δίνει ούτε μισό ερέθισμα στον κόσμο να βρεθεί δίπλα της και να στηρίξει. Ανεξαρτήτως του κόσμου που θα πάει ξανά και ξανά στο (οποιοδήποτε) γήπεδο…

Όλα όσα έγιναν το καλοκαίρι, οι κόποι με τους οποίους αποκτήθηκαν παίκτες, ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε ο Άρης από το φινάλε της περασμένης μαρτυρικής σεζόν μέχρι και το ξεκίνημα της φετινής, ξεχάστηκαν.

Και δεν είναι μόνο ευθύνη του κόσμου πάντα να θυμάται τι έχει συμβεί, αλλά και των μελών της ομάδας – αγωνιστικού τμήματος και διοίκησης – να του υπενθυμίζουν και να τον κρατούν σε εγρήγορση με πράξεις, μέσα από τη δουλειά τους στο παρκέ και στα γραφεία.

Το μπάσκετ που παίζει ο Άρης δεν αρέσει. Ήταν λίγο πολύ δεδομένο ότι η ομάδα ειδικών συνθηκών που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι θα είχε συγκεκριμένο όριο ποιότητας, ουδείς περίμενε να θέλξει στο παρκέ, αλλά αυτό που παρουσιάζει η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου είναι αποκρουστικό.

Η αντίπαλος του Άρη, την οποία χθες κέρδισε με σκορ 55-51, δεν είχε στο ρόστερ της τον πρώτο σκόρερ και καλύτερο παίκτη της (Ολεξάντρ Μισούλα) και τον πιο έμπειρο παίκτη της (Πάβελ Ρέβζιν). Μια ομάδα χωρίς ξένους, μόνο με γηγενείς παίκτες απέναντι σε μια ομάδα που έχει έξι ξένους και έναν διεθνή με την Εθνική Ελλάδας στο ρόστερ της.

Ο Πανιώνιος τον κέρδισε χωρίς τον πιο ποιοτικό του παίκτη (Σίνγκλερ), η Κατάγια ήρθε στη Θεσσαλονίκη με 10 παίκτες και προφανώς ένα πολύ δύσκολο ταξίδι από το εξωτικό Τζοένσου της Φινλαδίας.

Ο Άρης δεν βγάζει υγεία στο παρκέ, βγάζει (αγωνιστικές) παθογένειες, δεν κάνει σχεδόν τίποτα σωστά και χθες επιβίωσε περισσότερο γιατί… έτυχε παρά γιατί… πέτυχε να κάνει κάτι σωστά.

Δεν είναι μόνο ευθύνη του Βαγγέλη Αγγέλου αυτή η εικόνα. Είναι φυσικά ευθύνη των παικτών, οι οποίοι λειτουργούν σε συνθήκες μιας εξαιρετικά οργανωμένης ομάδας, που τους προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί εντός και εκτός παρκέ.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την αποκρουστική εικόνα και όποιος από τους παίκτες θεωρεί ότι έχει σίγουρη τη θέση του επειδή ο Άρης λειτουργεί με καθεστώς απαγορευτικού μεταγραφών κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…

To Top