ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν σταματούν τα αφιερώματα στον Γκάλη! Και οι Κροάτες έγραψαν για τον… θεό του μπάσκετ!

Ο Νίκος Γκάλης και τα όσα όσα έκανε στην τεράστια καριέρα του που τον έχουν μετατρέψει σε θρύλο, αποτελούν πάντα αντικείμενο έρευνας και ευκαιρία για αφιερώματα από ιστοσελίδες ανά τον κόσμο. Αυτή ήταν η σειρά των Κροατών να υμνήσουν τον θεό του ελληνικού μπάσκετ!

Η ιστοσελίδα crosarka.com από την Κροατία δημοσίευσε ένα άρθρο με τα… έργα και τις ημέρες του Νίκου Γκάλη στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αναλύοντας την πορεία του κορυφαίου Έλληνα αθλητή από τότε που ξεκίνησε να παίζει μποξ στη Νέα Υόρκη μέχρι τη στιγμή που απογείωσε τον ελληνικό αθλητισμό ως παίκτης του Άρη και της Εθνικής ομάδας.

«Η αρχαία ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη από ενδιαφέρουσες ιστορίες, θαυματουργούς χαρακτήρες και ακόμη πιο θαυμαστές ανατροπές και καταλήξεις, και τα ονόματα των θεών τους είναι χαραγμένα αιώνια στη μνήμη κάθε Έλληνα που γεννήθηκε ποτέ. Αλλά 3.000 χρόνια μετά τη δημιουργία των 12 Ολυμπιακών θεών, ένας νέος ήρθε στον κόσμο, υπεύθυνος για μια περιοχή για την οποία οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν ιδέα – υπεύθυνος για το μπάσκετ”, αναφέρουν οι Κροάτες στην εισαγωγή του αφιερώματος.

Πόσο δίκιο έχουν…

 

 

To Top