Δεν τα παρατάει ο Άρης, νέα προσπάθεια για τα δελτία

Ο Άρης είναι στην πιο δύσκολη κατάσταση της ιστορίας του, παλεύει εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων και δεν δείχνει διατεθειμένος να τα παρατήσει, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά τις δικές του δυνάμεις.

Η ΕΠΟ εδώ και μια βδομάδα επιμένει να μην εκδίδει δελτία στους έξι νεοαποκτηθέντες παίκτες του Άρη, αγνοώντας τόσο δικαστικές αποφάσεις, όσο αναιρώντας και την ίδια την τακτική της, μια και στις προηγούμενες δυο μεταγραφικές περιόδους εξέδωσε με τα ίδια έγγραφα, δελτία στους κίτρινους.

Ήδη επί της διαδικασίας, από την Τρίτη θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν κάποια νέα έγγραφα από το δικαστήριο, προκειμένου να περιγράφεται με σαφήνεια η υποχρέωση της ΕΠΟ να βγάλει δελτία, ενώ παράλληλα την Τρίτη ή την Τετάρτη θα μεταβούν άνθρωποι του Άρη στην Αθήνα, ίσως και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάμπρος Σκόρδας, για δοθεί και εκεί μια ακόμη μάχη, φτάνοντας και πάλι μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο της τελευταίας προσπάθειας, αναμένεται να αναζητηθεί μια νέα βεβαίωση από το Υπουργείο οικονομικών (το καλοκαίρι οι κίτρινοι είχαν στα χέρια τους, την έγγραφη συναίνεση για ρύθμιση σε 90 δόσεις, η οποία δεν ισχύει από τη στιγμή που ο Άρης έκανε νέα αίτηση για το 99 και όχι έφεση), ακόμη και στην λογική μιας προσωρινής φορολογικής ενημερότητας.

Στο τελευταίο σκέλος αναμένεται να έχουν ως όπλο τον νόμο που περιγράφει ως υποχρέωση της ΦΑΕ να εκδώσει φορολογική ενημερότητα, από τη στιγμή που κάποιος: “Έχει καταβάλει ή τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή με διευκόλυνση χρηματικής καταβολής που έχει χορηγηθεί από τα κατά νόμου αρμόδια όργανα, τις μέχρι τη χρονολογία έκδοσης του αποδεικτικού, βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς το Δημόσιο”.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι την Τετάρτη, οπότε και θα γνωρίζουν στον Άρη εάν θα έχουν στη διάθεση τους, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στην ύστατη προσπάθεια της επιβίωσης τους.

To Top