ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν το… τελείωσε και το πλήρωσε! Πικρή πρώτη ισοπαλία του Άρη (1-1)…

Ο Άρης κρατούσε μέχρι τις καθυστερήσεις τη νίκη στα χέρια του, δεν πέτυχε δεύτερο γκολ ενώ είχε ευκαιρίες, ισοφαρίστηκε και έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι. Ο Γκάμα έχασε πέναλτι, ο Γιουνές ευστόχησε στο επόμενο που κέρδισαν οι “κιτρινόμαυροι” με τον Χατζηγιοβάννη να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1 στις καθυστερήσεις. Νωρίτερα ο Βέλεθ είχε δοκάρι. Πρώτη φετινή ισοπαλία για τον Άρη στο πρωτάθλημα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Σάββας Παντελίδης τον Άρη, με τον Κουέστα στο τέρμα και στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κωνσταντινίδη, Βέλεθ, Δεληζήση και Μενέντεθ. Στη μεσαία γραμμή ο Σιώπης με τον Μπάσα, ενώ στις πτέρυγες οι Γκάμα και Ματέο. Στην κορυφή ο Γιουνές και πίσω του ο Ντιγκινί.

ΣΤΑ… ΣΧΟΙΝΙΑ

Εκρηκτικό το ξεκίνημα του Άρη με τους κιτρινόμαυρους να κλείνουν στα καρέ του τον Παναθηναϊκό. Στο 5΄ο Γκάμα ανατράπηκε και σωστά ο Τζοβάρας υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο .όμως έχασε ο Πορτογάλος καθώς νικήθηκε από τον Διούδη, που έπεσε σωστά. Στο 14΄ο Άρης πίεσε και πάλι την άμυνα του Παναθηναϊκού με τον Γιόχανσον να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι στη σέντρα του Μενέντεθ από τα αριστερά. Αυτή τη φορά ανέλαβε το πέναλτι ο Γιουνές που νίκησε τον Διούδη και άνοιξε το σκορ (1-0)! Στο 37΄ τεράστια ευκαιρία για τον Άρη, κεφαλιά του Δεληζήση, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Διούδης! Δύο λεπτά μετά νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Απευθείας χτύπημα φάουλ από τον Γκάμα από πλάγια θέση, στη γωνία του ο Διούδης, μπλόκαρε. Στο 41΄ο Παναθηναϊκός είχε διπλή ευκαιρία, όμως και στις δύο περιπτώσεις οι αμυντικοί του Άρη απομάκρυναν τον κίνδυνο με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

ΤΖΑΜΠΑ…

Στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη ευκαιρία ήταν για τον Άρη, με τον Βέλεθ στο 53΄να παίρνει την κεφαλιά από το κόρνερ του Γκάμα, αλλά να καταλήγει άουτ.Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη στο 60΄ για το δεύτερο γκολ! Κόντρα επίθεση, σέντρα του Μενέντεθ, στην κίνηση ο Γιουνές, μπλόκαρε ο Διούδης! Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία του στο 62΄με τον Κάτσε να αστοχεί από καλή θέση.

Στα τελευταία λεπτά ο Άρης γύρισε στην άμυνά του, με τον Παντελίδη να έχει πρωτίστως στο μυαλό του στο να διατηρήσει το 1-0. Έψαχνα κυρίως τις αντεπιθέσεις. Στο 84΄ο Ματίγια χτύπησε το φάουλ, προβολή του Βέλεθ στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα σταμάτησε στο άλλο δοκάρι! Στο 86΄ο Γκάμα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ!

Στο 93΄ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χατζηγιοβάννης, για να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Μπάσα, Σιώπης, Γκάμα, Ματέο (79΄Μάβραϊ), Ντιγκινί (73΄Ματίγια), Γιουνές

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον (33΄Δώνης), Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μακέντα, Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Μαυρομάτης (73΄Χατζηθεοδωρίδης), Κάτσε (73΄Καμπέτσης), Πούγγουρας

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας) – Νικολακάκης (Ηρακλείου)

 

To Top