ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν το… χώνεψαν και φέτος! “Στήνουν” νέο πραξικόπημα τύπου Λάσκοφ με την αδειοδότηση, ξεφτίλα ΕΠΟ και “εξυγιαντών”, o Άρης σε θέση μάχης!

Νέο θέμα στην πλάτη του Άρη ανακινείται από τους γνωστούς κύκλους της “εξυγίανσης” που έμειναν στα κρύα του λουτρού. Προφανώς δεν το… χώνεψαν και φέτος ότι ο Άρης είναι όχι απλά στην Ευρώπη, αλλά και 3ος και μετά την άθλια υπόθεση στην πλάτη του συλλόγου κι ενός ολόκληρου λαού, με την υπόθεση Λάσκοφ και το -6, όταν φυσικά κατέρρευσε στο CAS σαν χάρτινος πύργος , ετοιμάζεται νέο “πραξικόπημα”-τρικλοποδιά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

1. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις δέκα ομάδες της Superleague που έλαβαν άδεια συμμετοχής για τις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA. Αυτές είναι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, ΑΕΚ, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Βόλος, Αστέρας Τρίπολης και Λαμία. Από την άλλη, μόνο για τις εγχώριες διοργανώσεις αδειοδοτήθηκαν οι Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικός και Ατρόμητος.

2. Για μία από τις δέκα αυτές ομάδες που έδωσε άδεια UEFA, ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης (γνωστός  νομικός της ΕΠΟ εδώ και 25 χρόνια, αντίδικος του Άρη σε πολλές υποθέσεις) έδωσε αρνητική εισήγηση και ως εκ θαύματος η ΠΑΕ Βόλος των… οικογενειάρχηδων του Αχιλλέα Μπέου απέστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ κατηγορώντας την για παράτυπη αδειοδότηση ΠΑΕ, λόγω οφειλών που δεν έχουν ρυθμιστεί.

3. Η ΠΑΕ Άρης είναι απόλυτα τακτοποιημένη και ενήμερη μέχρι τις 31/12, έχοντας καταβάλλει περίπου 4.600.000 ευρώ, άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που πήρε κατά συντριπτική πλειοψηφία (με ψήφους 4-1) την αδειοδότηση.

4. Όπως έγινε γνωστό, το εξώδικο του Βόλου αναφέρεται στον Άρη και ο λόγος της αρνητικής εισήγησης, έχει να κάνει με μια οφειλή στον Παλαθουέλος, πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας. Όμως εδώ το λεπτό σημείο της υπόθεσης είναι ότι στις 31/12 που πρέπει να μην υπάρχει οφειλή ή να έχει δρομολογηθεί διακανονισμός, η υπόθεση Παλαθουέλος ήταν σε εκκρεμοδικία και δεν  μπορούσε όπως είναι αυτονόητο ούτε να εξοφληθεί, ούτε να διακανονιστεί. Η απόφαση για τον Παλαθουέλος βγήκε στις 27/1, οπότε αυτόματα μετατέθηκε στον φάκελο της νέας σεζόν 2023-24.

5. Επιπρόσθετα για να επηρεάσει οποιοδήποτε έλεγχο αδειοδότησης, θα πρέπει στην προκειμένη περίπτωση ο Παλαθουέλος, να έχει σύμβαση με την τωρινή ομάδα. Μόνο που ο Παλαθουέλος είναι υπόθεση της παλιάς ΠΑΕ και ουδέποτε έχει υπογράψει σύμβαση με τη νέα. Η απόφαση του Σαράκη να καταθέσει έφεση είναι τουλάχιστον σκανδαλώδης και τόσο… κραγαυλέα.

6. Ένα περίεργο στοιχείο που ενισχύει την αίσθηση όλων ότι η Ευρώπη… βλάπτει την υγεία σε πολλούς και ετοιμάζεται νέα τρικλοποδιά τύπου Λάσκοφ είναι το εξής: για την άδεια της UEFA που έλαβαν οι κιτρινόμαυροι υπήρχε προθεσμία τριών ημερολογιακών ημερών προκειμένου να κατατεθεί έφεση, είτε από τον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης, είτε από ομάδα που θα είχε έννομο συμφέρον. Οπως π.χ. η ΑΕΚ, η οποία δεν εξέφρασε… τυπικά  την πρόθεση να προβεί σε μία τέτοια κίνηση. Είχε εμφανιστεί βέβαια ο… λαγός της υπόθεσης, ρόλο που έπαιξε πρόθυμα ο Βόλος.

7. Παρ’ όλα αυτά o προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Βασίλης Σαράκης έδειξε… υπερβάλλοντα ζήλο, αγνοώντας όλα τα παραπάνω στοιχεία, κατέθεσε έφεση και -όπως διαρρέεται-θα στείλει την υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ, το οποίο έχει ήδη δείξει τις προθέσεις του σε πολλές περιπτώσεις!

8. Σε περίπτωση που το όργανο της… εξυγίανσης δεχτεί την έφεση, τότε ο Άρης δεν θα πάρει την άδεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής του και η ΑΕΚ θα πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο! Μπίνγκο..

9. Οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν λάβει επίσημα προς το παρόν κανένα έγγραφο, αλλά έχουν το δικαίωμα σε κάθε περίπτωση να προσφύγουν στο αρμόδιο τμήμα της UEFA προκειμένου να ανατρέψουν την απόφαση και κυρίως να αποτρέψουν ένα νέο “πραξικόπημα”, όπως αυτό με την αστεία και προκλητική αφαίρεση βαθμών! Η UEFA, όσο κι αν… μαγειρεύουν ΕΠΟ, “εξυγιαντές” θα πει την τελευταία της λέξη!

To Top