Δεν υπάρχει “έφεση” στο Περιστέρι‏

 Γειά χαρά! Ιστορική ημέρα η σημερινή καθώς αισίως φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική της Σούπερ λιγκ. Ιστορική γιατί ίσως υπογραφεί ο πρώτος υποβιβασμός στην ιστορία της ΑΕΚ και επίσημα, ενώ σαν σήμερα προτού 46 χρόνια το καθεστώς του Παπαδοπούλου έπαιρνε πραξικοπηματικά τα ηνία του κράτους. Ωστόσο και σε όλο το κόσμο η αγωνιστική δράση συνεχίζεται ακάθεκτη με σπουδαίες αναμετρήσεις που θα απασχολήσουν.

                                                                ΚΑΡΦΩΤΑ

                Νωρίς τον μεσημέρι η πρώτη μας στάση με την Ίντερ να φιλοξενεί στο Σαν Σίρο την “σωμμένη” και μαθηματικά Πάρμα. Οι 《Νερατζούρι》 θυμίζουν σωστό νοσοκομείο, με τους Μιλίτο, Ναγκατόμο, Καμπίασο, Στάνκοβιτς, Κασάνο, Γκουαρίν, να είναι τραυματίες, ενώ ο Παλάσιο δείχνει να επιστρέφει. Έχει να ηττηθεί από την Πάρμα από το 1999 και σήμερα μονόδρομος αποτελεί η νίκη καθώς με την έως τώρα βαθμολογία της μένει εκτός Ευρώπης.

                Συνεχίζουμε πηγαίνοντας στο “Ντε Χόφεν” της Ναιμέγκεν που με μοναδικό στόχο το τρίποντο υποδέχεται την Τσβόλε. Οι φιλοξενούμενοι απομακρύνθηκαν αισθητά από τις τελευταίες θέσεις έχοντας πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα ύστερα από την νίκη-εξάποντο που πήραν κόντρα στην Φένλο, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχούς που επιζητούν τους τρεις βαθμούς για το κυνήγι της προνομιούχο οχτάδας. Θεμιτές οι αποδόσεις κοντά στο 2.00!

                 Στην ανατολική Γερμανία τώρα, και στο γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στην Ντιναμό Δρέσδης και την Κόμπους. Μονόπλευρο το ενδιαφέρον και αυτό από την πλευρά των γηπεδούχων, που ξέρουν στα τελευταία ματς να παίρνουν αποτελέσματα, ασχέτως αν επιθετικά δυσκολεύονται αρκετά. Φιλικές οι διοικήσεις των δύο ομάδων και ευκαιρία για τους “κίτρινους” να καβατζώσουν ακόμη μια νίκη στην έδρα τους.

                                                ΤΑ GOAL/GOAL ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ

                Εξαρχής από το πρωτάθλημα που μας “πάει”, το Ιρλανδικό. Η  προηλθεσα  από το βαρύ 7-0 Μπρέι, αντιμετωπίζει με την ψυχολογία στο ναδίρ την έκπληξη του πρωταθληματος Λιμέρικ. Οι γηπεδούχοι ήρθε η ώρα να σκοράρουν, ως μια μίνι εξιλέωση, ενώ η Λιμέρικ βρίσκει σε κάθε παιχνίδι τα αντίπαλα δίχτυα. Δεν το σταματάει κάνεις αυτό το G/G.

                Λίγο πιο κάτω, η Σοσό με την πλάτη στον τοίχο, υποδέχεται χωρίς τον βασικό της αμυντικό Καρλάο, τους Γιρονδίνους της Μπορντό. Ένας αγώνας που καίει την Σοσό, που βλέπει την φετινή σεζόν τον χάρο με τα μάτια της και ορατό το ενδεχόμενο του υποβιβασμού! Το πρόβλημα βεβαίως εντοπίζεται αμυντικά, όπου η άμυνα της δέχεται με ευκολία τέρματα. Γιατί όχι σε ένα ανοιχτό ματς με γκολ εκατέρωθεν!

                Κλείνοντας την βόλτα μας αυτή, θα σταθούμε και στο “ψυχρό” πρωτάθλημα της Νορβηγίας. Η αήττητη Άαλεσουντ αντιμετωπίζει την ιστορική Τρόμσο, που αγαπημένη της συνήθεια είναι να παίζει όλους του αγώνες της “ανοιχτά”. Χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης μπορούν εύκολα να πετύχουν ένα τέρμα. Και σήμερα ευελπιστούμε να το καταφέρουν.

                                                                SUPER LEAGUE

                Στην Αρκαδία, ο Αστέρας Τρίπολης προερχόμενος από 4 σερί συνεχόμενες ήττες, δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Υποδέχεται τον πολύ κατώτερο ποιοτικά ΟΦΗ, που βάση λογικής ταξιδεύει αδιάφορος. Ο Σάκης Τσιώλης έχει αμφίβολο τον Περόνε, ενώ Ουσέρο και Σανκαρέ εκτίουν και σε αυτό το ματς την ποινή τους. Η ομάδα της Κρήτης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πρώτου της σκόρερ, του Παπάζογλου και το έργο της δυσκολεύει αυτόματα.

                Η αναμέτρηση που τραβάει δικαιολογημένως τα βλέμματα είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι ανάμεσα τον τοπικό Ατρόμητο και την ταλαιπωρημένη ΑΕΚ! Έπειτα και από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή η Ένωση βάση της τιμωρίας της υποβιβάζεται, ωστόσο παίζει το τελευταίο της χάρτη στην δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Όλα αυτα θα έχουν σημασία βέβαια αν ξεπεράσει το εμπόδιο του Ατρομητου. Πως θα γίνει όμως αυτό, την ώρα που οι γηπεδούχοι ετοιμάζουν “πολεμικό” κλίμα για να την υποδεχτούν. Στο στρατόπεδο των “μπλε” μιλάνε για εκδίκηση έπειτα από τα έκτροπα του συνέβησαν στον τελικό του 2011. Άρα εμείς στηρίζουμε την ομάδα με το καλύτερο υλικό, και αυτή δεν είναι άλλη από τους γηπεδούχους!

Προτείνουμε:

                                                                ΚΑΡΦΩΤΑ

                                                ΙΝΤΕΡ – ΠΑΡΜΑ (1)

                                                ΝΤΙΝΑΜΌ ΔΡ. – ΚΌΜΠΟΥΣ (1)

                                                ΝΑΙΜΕΓΚΕΝ – ΤΣΒΟΛΕ (1)

                                                                ΤΑ GOAL/GOAL ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

                                                ΜΠΡΕΙ – ΛΙΜΕΡΙΚ

                                                ΣΟΣΟ – ΜΠΟΡΝΤΟ

                                                ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ – ΤΡΟΜΣΟ

                                                                SUPER LEAGUE

                                                ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. – ΟΦΗ (1)

                                                ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΕΚ (1)

To Top