«Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, θα πέσει η κυβέρνηση»

Διατεθειμένος να επιμείνει μέχρι τέλους στο ελληνικό αίτημα για υπογραφή νέας συμφωνίας με τους Ευρωπαίους –και αφού έχει προηγηθεί η συμφωνία για ένα πρόγραμμα γέφυρα προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς πιέσεις οι διαπραγματεύσεις φέρεται ο έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών παραδέχονται ότι κατά τη διάρκεια του Euroworking group η ελληνική πλευρά δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις –μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό ήταν τα λόγια κύκλων του υπουργείου Οικονομικών- προκειμένου να υποβάλλουμε αίτημα για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος προκειμένου η παράταση να επισημοποιηθεί στο επόμενο Eurogroup.

«Άμεσα δεν υπήρξε υποστήριξη από καμία κυβέρνηση ενώ ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές» υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών προσθέτοντας πάντως ότι η ελληνική πλευρά θα επιμείνει στις θέσεις της «δεν γίνεται να υπογράψουμε το πρόγραμμα. Θα πέσει η κυβέρνηση. Θα επιμείνουμε στην απόφαση μας και θα υποστούμε τις όποιες συνέπειες».

Οι ίδιοι κύκλοι, προσέθεταν ότι ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση συζητούσε επί ένα οκτάμηνο τα αιτήματα των Ευρωπαίων για μέτρα που θα διέλυαν την κοινωνική ασφάλιση.

Παρά την εξέλιξη στο EWG και ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει στην κατάρτιση της ελληνικής πρότασης η οποία θα προβλέπει ότι η ελληνική πλευρά δεν θα ζητήσει νέο δάνειο αλλά χρόνο –μέσα από μια συμφωνία γέφυρα- προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για ένα καινούργιο πρόγραμμα.

Πηγή: thetoc.gr

To Top