“Δεν φταίμε εμείς γιατί ήταν αφερέγγυα η διοίκηση Ηλιάδη”

O νυν πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Πάνος Στεφανίδης μίλησε από το βήμα κάνοντας με την σειρά του τον απολογισμό της δικής του θητείας ως πρώην πρόεδρος της ΚΜΑ.

Αρχικά τόνισε: «Περάσαμε όλα τα οικονομικά στοιχεία από το 2011, με μεγάλη δυσκολία. Ασχοληθήκαμε και με την εύρεση επενδυτή. Εξουσιοδοτήσαμε εταιρεία να μας βρει τους κατάλληλους ανθρώπους. Ωστόσο, δεν έγινε τίποτα και χάθηκε κάθε επαφή. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις, αλλαγές mail, αλλά όταν ζητούσαμε να δούμε χρήματα, όλοι χανόντουσαν.

Μέχρι το Σεπτέμβριο-Οκτώβρη του 2013 υπήρχε ενημέρωση από την ΠΑΕ Άρης, όταν το ζητούσαμε. Τότε φαίνονταν οι μισθοδοσίες και όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας. Υπήρχαν κάποια θέματα που μας φαινόντουσαν υπερβολικά, όπως είχαμε προβληματισμό και για τις χορηγίες που υποσχέθηκε ο Ηλιάδης.

Η διοίκησή του ήταν ενήμερη για τα πάντα. Η ευθύνη δεν ήταν δική μας για το ότι αποδείχτηκε αφερέγγυα. Από πλευρά δική μας ότι μπορούσαμε να το κανουμε το κάναμε. Οι συμφωνίες που είχαμε στο μυαλό μας επιτεύχθηκαν. Το μοναδικό που δεν καταφέραμε ήταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Στη συνέχεια τόνισε πώς: “Δεν μας είχε δοθεί η κίνηση ταμείου στις 30 Οκτώβρη, γεγονός που μας θορύβησε. Μόλις βγήκε η απόφαση για το “99” την ξαναζητήσαμε και πάλι δεν την είχαμε.

Στη συνέχεια προκηρύξαμε Γ.Σ. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ζητήσαμε, από τον Ηλιάδη, τις εισπράξεις του αγώνα. Εγιναν πολλά ευτράπελα. Υπήρξε πάλι πανικός και βάλαμε χωρίς να υπάρχει θέμα στην ημερήσια διάταξη, την αλλαγή διοίκησης. Και ήρθε ο κ. Σκόρδας. Δεχθήκαμε πιέσεις από τον κόσμο να αναιρέσουμε την απόφαση της Γ.Σ. αλλά, ιεραρχικά δεν μπορούσαμε να την αναιρέσουμε. Σαν Δ.Σ. είμαστε από κάτω και δε μπορούσαμε να την αναιρέσουμε”.

Για το πόρισμα της NEXIA: «Προσπαθήσαμε και πιέσαμε την εταιρεία να πάρουμε το πόρισμα και είχαμε την δέσμευση της ότι θα το έχουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη. Είχαμε πει ότι δεν θα παραληφθεί αλλά τελικά παραλήφθηκε. Εχει πάει στον Οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Παναγιωτόπουλο. Αυτές ήταν οι υποχρεώσεις μας ως διοίκηση. Να τρέξουμε με κάθε δυνατό τρόπο το άρθρο 99 και φυσικά να κάνουμε τον απαιτούμενο έλεγχο στην ΠΑΕ. Αυτά και κάναμε… Αυτά προσπαθήσαμε να κάνουμε και δεν ξέρω τί άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε παραπάνω. Αν μπορούσαμε να κάνουμε, θα το κάναμε».

To Top