ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν χάνει την 2η θέση! “Πάτησε” τον Παναθηναϊκό μετά την αποβολή και με ολική ανατροπή (1-2) έφυγε νικητής ο Άρης! (videos)

Ο Άρης έπαιξε σαν την… γάτα με το ποντίκι τον Παναθηναϊκό μετά την (σωστή) αποβολή του Μαουρίσιο, γύρισε το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο ημίχρονο και έφυγε νικητής από την Λεωφόρο, με 1-2, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ! Χαμένο πέναλτι από τον Μάνο, που εξιλεώθηκε με το γκολ της ισοφάρισης στο β΄μέρος. Το τέρμα που χάρισε τη νίκη στους “κιτρινόμαυρους”, ο Ματέο Γκαρσία, το πρώτο του φέτος στο πρωτάθλημα! Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε τους 57 βαθμούς και ξέφυγε στο +8 από τον σημερινό του αντίπαλο!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Το 4-3-3 ήταν η επιλογή του Μπόλονι. Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης, στην άμυνα οι Χουάνκαρ, Βέλεθ, Νιάς, Μολό, στο κέντρο οι Σανκαρέ, Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλος. Στα αριστερά της επίθεσης ο Βιγιαφάνιες και στα δεξιά ο Αϊτόρ. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μακέντα.

Με 4-2-3-1 και σήμερα ο Άκης Μάντζιος. Στο τέρμα ο Κουέστα, δεξιά στην άμυνα ο Σάκιτς, με τον Σούντγκρεν αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Δεληζήση-Ροζ. Στα χαφ, οι Σάσα και Τζέγκο. Στην επίθεση, κορυφή ο Μάνος, Μαντσίνι (δεξιά) και Ματέο (αριστερά) στα δύο άκρα και πίσω από τον Έλληνα φορ, ο Μπερτόγλιο.

ΚΑΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΑΣΤΟΧΟ ΠΕΝΑΛΤΙ…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς, αλλά η πρώτη τελική έγινε από τον Άρη -που ισορρόπησε γρήγορα- στο 9΄. Ο Ματέο έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά, ο Μπερτόγλιο δεν πίστεψε και πολύ στην κεφαλιά που πήρε, είχε λάθος τοποθέτηση σώματος, με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Διούδη! Η δεύτερη τελική του ματς και πάλι από τον Άρη, με το πλασέ του Τζέγκο εκτός μεγάλης περιοχής στο 23΄, να περνά αρκετά μέτρα άουτ.

Η άμυνα του Άρη, εκτέθηκε στο 31΄. Ο Χουάνκαρ έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, κακή αντίδραση των “κιτρινόμαυρων”, με τον Σανκαρέ να παίρνει άνετα την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ (1-0) στην Λεωφόρο. Ένα γυριστό του Μάνου στο 39΄, μετά από σέντρα του Σάκιτς, δεν είχε τύχη για τον Άρη.

Στο 42΄, ο Ροζ ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού από τον Αλεξανδρόπουλο, με τον Σλοβένο να δίνει σωστά το πέναλτι. Ο Μάνος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Διούδη, με τον Έλληνα φορ να σπαταλά σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση!

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με τον Άρη να χάνει και πάλι σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση, στο 49΄! Ο Ματέο γύρισε από τα αριστερά, ο Σάσα δεν πρόλαβε, αλλά μετά από κλέψιμο του Σάκιτς ο Μαντσίνι σούταρε με δύναμη, δύσκολα ο Διούδης έδιωξε, με τον Μπερτόγλιο να μην σημαδεύει εστία στο “ριμπάουντ”!

Στο 52΄, ο Μαουρίσιο βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στις καθυστερήσεις του α΄μέρους) για επικίνδυνο παίξιμο, αφήνοντας την ομάδα του για το υπόλοιπο του αγώνα, με 10 παίκτες. Στο 54΄, ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Αλεξανδρόπουλου, το οποίο δεν υποδείχτηκε ως παράβαση.

Η πίεση του Άρη αυξήθηκε ασφυκτικά και στο 62΄, ήρθε η ισοφάριση! Ο Μπερτόγλιο έκανε την πάσα, ο Μολό καταλάθος την έστειλε πάνω στον Μάνο, που με ψυχραιμία πλάσαρε τον Διούδη για το 1-1!

Στο 64΄, ο Άρης που έπαιζε σαν την… γάτα με το ποντίκι τον Παναθηναϊκό μετά την αποβολή, έφερε τα πάνω κάτω! Ο Σάσα έκανε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Διούδης έδιωξε δύσκολα μπροστά του και ο Ματέο με άνεση πέτυχε την ολική ανατροπή, 1-2, για τον Άρη!

Στο 79΄, ο Γκάνεα από τα αριστερά έβγαλε στον Μάνο, που έκανε την προβολή, αλλά ο Διούδης του αρνήθηκε σχεδόν εξ΄επαφής το δεύτερο γκολ του Έλληνα φορ, σήμερα, με τον Άρη να χάνει την ευκαιρία να τελειώσει το ματς!

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Άρης ήταν απόλυτα ψύχραιμος, διατήρησε το υπέρ του 1-2 και κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τον Παναθηναϊκό στον Αθήνα, μία στο ΟΑΚΑ και μία στην Λεωφόρο. Δεν χάνεται η 2η θέση για τους “κιτρινόμαυρους” και φυσικά η Ευρώπη!

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Νιάς, Μολό (70΄Ενγκμπακοτό), Σανκαρέ (79΄Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνες (69΄Καμπετσής), Αϊτόρ, Μακέντα (79΄Καρλίτος)

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν (58΄Γκάνεα), Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς, Τζέγκο (58΄Ματίγια), Σάσα, Μπερτόγλιο (86΄Σίλβα), Μαντσίνι, Ματέο (90+3′ Ιωάννου), Μάνος

Διαιτητής: Τόβερ (Eσθονία), Boηθοί: Κόιβ-Κλάασεν (Εσθονία), VAR: Βάσκο Σάντος (Πορτογαλία), ΑVAR: Φωτόπουλος, 4ος: Κουμπαράκης

To Top