Δεν χάνουν οι “κίτρινοι” της Δρέσδης

Έπειτα από ένα τριήμερο άφθονης αθλητικής δραστηριότητας και ευχάριστου θεάματος, ελπίζουμε το προσεχές Σαββατοκύριακο να μας βγάλει κερδισμένους! Βεβαίως, όπως λέει και ο σοφός λαός μας η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και όπως επιβάλλεται από σήμερα Παρασκευή θα αρχίσουμε να ζεσταινομαστε σιγά σιγά…

Ξεκινάμε από το πολύ ενδιαφέρον όσο και δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Γερμανίας. Εκεί θα σταθούμε στο παιχνίδι της Ουνιόν Βερολίνου με τους “κίτρινους” της Ντιναμό Δρέσδης. Μονόπλευρο το ενδιαφέρον και αυτό από την μεριά των φιλοξενούμενων. Αν και συμπαθητική ομάδα, τα ατυχή αποτελέσματα την έφεραν να μάχεται στις τελευταίες θέσεις. Έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα αλλά και πολλά αμυντικά κενά. Από την άλλη οι πρωτευουσιανοι βρίσκονται στην μέση της βαθμολογίας και έχουν ξεμείνει από στόχους. Εκτός είναι ο πρώτος σκόρερ της Ντιναμό έως και το τέλος της σεζόν. Για αυτούς που έχουν “γερά” στομάχια, το Χ2 αξίζει. Για τούς άλλους πιθανότερο το G/G.

Συνεχίζοντας την περιήγηση μας στις μικρές κατηγορίες, πηγαίνουμε στους φίλους μας τους Γάλλους. Εκεί οι κυανέρυθροι τις Καέν υποδέχονται την παντελώς αδιάφορη Λανς. Οι Νορμανδοί θέλουν επειγόντως τους τρεις βαθμούς για να εισχωρήσουν στην πρώτη τριάδα και είναι ευκαιρία να το καταφέρουν σήμερα. Από την άλλη η Λανς έχει το μυαλό της στο μεσοβδομαδο παιχνίδι για την προημιτελική φάση του κυπελλου με την Μπορντό. Μάλιστα η τεχνική ηγεσία θα ξεκούρασει πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη της ομάδας για να είναι ξεκούραστοι με τους Γιρονδίνους, την ερχόμενη Τετάρτη. Καρφί άσος!

Πριν φύγουμε τελείως από την Γαλλία, καλό θα ήταν να ρίξουμε και μια μάτια στην LIGUE1. Η φορμαρισμένη Σεντ Ετιέν φιλοξενείται στην επικίνδυνη Βαλενσιέν. Χωρίς τον σούπερ σταρ της Μπραντάο που είναι τιμωρημένος αλλά με διαδοχικές νίκες επιθυμεί να μπει για τα καλά στο κόλπο του Τσάμπιονς Λιγκ. Απέναντι της όμως έχει μια ομάδα που επιθετικά τα πηγαίνει καλά, και πόσο μάλλον τώρα που δεν έχει περιθώριο για άλλους χαμένους βαθμούς, θα εμφανιστεί αρκετά ανταγωνιστική! Ασφαλής επιλογή το G/G.

Ανηφορίζουμε λίγο ακόμα, και στεκόμαστε στο ντέρμπι του Μίντλαντς. Η ντεφορμέ Λέστερ υποδέχεται την ιστορική Μπέρμιγχαμ. Μια νίκη στα τελευταία 12 ματς για τους γηπεδούχος, που ωστόσο βρίσκονται σε τροχιά ανόδου. Από την άλλοι οι “μπλε” αν και χωρίς να έχουν κάποιον εφικτό στόχο έχουν μάθει να κάνουν κηδείες. Χωρίς ιδιαίτερες απουσίες εκατέρωθεν. Πολύ χαμηλά προσφέρεται ο άσσος, ενώ το οβερ κυμαίνεται σε ικανοποιητικά ποσοστά.

Τέλος ας περάσουμε και από το Δουβλίνο για το ντέρμπι της πρωτεύουσας ανάμεσα στην Γιου Σι Ντι και την Σεντ Πατρικς. Επτά συνεχόμενα όβερ για τους αδύναμους αμυντικά γηπεδούχους όπου έχουν ως μοναδικό στόχο την παραμονή. Από την άλλη οι “Πατρίκιοι” διεκδικούν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και τέτοιους αντιπαλους μπορεί να τους ξεπεράσει. Ανοιχτό παιχνίδι και πολλά γκολ.

Προτείνουμε:

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΔΡΕΣΔΗΣ (Χ2-G/G)

ΚΑΕΝ – ΛΑΝΣ(1)

ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ(G/G)

ΛΕΣΤΕΡ – ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ (ΟΒΕΡ)

ΓΙΟΥ ΣΙ ΝΤΙ – ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ (ΟΒΕΡ)

 

To Top