Δεν χρειάζεται δεύτερο lockdown στην Ευρώπη, διαβεβαιώνει ο ΠΟΥ

Με εξαιρετικά θετικά λόγια όσον αφορά τη στατηγική της Ευρώπης απέναντι στη διακοπή της διασποράς του κορωνοϊού τοποθετήθηκε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη. Μάλιστα, τόνισε πως το lockdown στην Ευρώπη δεν είναι πλέον αναγκαίο ως μέτρο για το σύνολο της κοινωνίας.

«Με τα βασικά μέτρα σε εθνική κλίμακα και τα πρόσθετα στοχευμένα μέτρα, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση για να εξαλείψουμε τις τοπικές αναζωπυρώσεις του κορονοϊού. Μπορούμε να διαχειρισθούμε τον ιό και να διατηρήσουμε σε λειτουργία την οικονομία και το εκπαιδευτικό σύστημα», τόνισε συγκεκριμένα ο Χανς Κλούγκε σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα online.

Οι δηλώσεις αυτές του Κλούγκε φαίνεται βέβαια να έρχονται σε αντιδιαστολή με τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ευρώπη, η οποία τελευταία καταγράφει συνεχή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Ειδικά τον Αυγούστο τα νούμερα είναι πολύ πιο πάνω τα αντίστοιχα του Ιουλου. «Δεν επιστρέφουμε στον Φεβρουάριο, ξέρουμε πώς να στοχεύσουμε τον ιό και όχι την κοινωνία», επιμένει ο Κλούγκε.

Ταυτόχρονα, ο ΠΟΥ συνιστά να λαμβάνονται τοπικά μέτρα όταν εμφανίζονται εστίες μόλυνσης, ξεκαθαρίζει ωστόσο πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν καθώς οι συνέπειες θα είναι μεγάλες σε αντίθετη περίπτωση και ειδικά για τα παιδιά που παρουσιάζουν ειδικές ανάγκες.

To Top