Δεν ψηφίστηκε η τροπολογία, το μπαλάκι σε Ιωαννίδη και ΕΠΟ για την φορολογική ενημερότητα

Νέο εμπόδιο προέκυψε στην προσπάθεια αδειοδότησης των ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ανάμεσα στις οποίες είναι ο Άρης, η ΑΕΚ κ.α.

Όπως προκύπτει από την Αθήνα, δεν πρόλαβε να ψηφιστεί τελικά η τροπολογία για την προσωρινή φορολογική ενημερότητα. Στο “χέρι” της ΕΠΟ και του υπουργείου πολιτισμού (και του υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη) πλέον η απόφαση. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ στο συνδρομητικό κανάλι: «Ένα ακόμα τεράστιο “αγκάθι” προστέθηκε στις κινήσεις των ανθρώπων της Ένωσης και ιδιαίτερα του Ανδρέα Δημητρέλου, σχετικά με την προσπάθεια που κάνει εδώ και καιρό, για να αποκτήσει επιτέλους η ομάδα φορολογική ενημερότητα. Ο αντιπρόεδρος πλέον της ΠΑΕ ΑΕΚ, περίμενε μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής την ψήφιση της τροπολογίας από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία θα επιτρεπόταν στον αρμόδιο υπουργό να χορηγήσει με υπουργική απόφαση προσωρινή φορολογική ενημερότητα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του συνδρομητικού, αυτό δεν έγινε επειδή η κυβέρνηση, λόγω χρόνου (κλείνει η Βουλή τον Αύγουστο) δεν πρόλαβε να περάσει το νομοσχέδιο. Χωρίς φορολογική ενημερότητα καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει συμμετοχή της στο πρωτάθλημα και φυσικά να κάνει μεταγραφών.

Για να αλλάξει αυτό θα πρέπει άμεσα η ΕΠΟ και το υπουργείο αθλητισμού, με έγγραφό τους προς της Ε.Ε.Α να μεριμνήσουν ώστε να ανασταλεί η διαδικασία έκδοσης των αδειών μέχρι να ανοίξει και πάλι η βουλή ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Μόνο έτσι, οι ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

O Γιάννης Ιωαννίδης ήταν μέχρι πρόσφατα στο Λονδίνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η επιστροφή του αναμένεται να δρομολογήσει τις εξελίξεις.

 

To Top