Δεσύπρης: “Οι μετοχές της ΠΑΕ, μου ανήκουν ΤΥΠΟΙΣ”

Ο Τάσος Δεσύπρης μέσω του facebook τοποθετήθηκε στο θέμα των μετοχών.

Αναλυτικά:

«Μετά από ερωτήσεις πολλών φίλων διευκρινίζω τα παρακάτω:

1. Το 2005 ήρθε στην κατοχή 9 φυσικών προσώπων, 9,5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στον καθένα, κατ` εντολή και για λογαριασμό του ΑΣ ΑΡΗ.

2. Το ποσοστό αυτό μετά τις διαδοχικές ΑΜΚ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ εχει κατέλθει στο 1,97% για τον καθένα.

3. Για τις μετοχές αυτές κανείς εκ των 9 δεν δαπάνησε χρήματα.

4. Ολοι πλην 2, μετά την ίδρυση της Λέσχης φίλων ΑΡΗ, την κατέστησαν πληρεξουσια των μετοχών τους με τα σχετικά συμφωνητικα.

5. Τα Χριστούγεννα του 2010 ερχόμενος πλέον σε οριστική διαφωνία και ρήξη με το καθεστώς που υπήρχε στον ΣΥΛΛΟΓΟ παραιτηθηκα και από την ΛΦΑ και από τον ΑΣ ΑΡΗ. Αυτομάτως αναίρεσα το πληρεξούσιο προς την ΛΦΑ και υπέγραψα νέο (συμβολαιογραφικο) προς τον ΑΣ ΑΡΗ, εκεί δηλαδη όπου ηθικά και ουσιαστικά ανήκουν.

6. Έκτοτε ο ΑΣ ΑΡΗΣ χρησιμοποίησε επανειλημμένως το ποσοστό μου σε διάφορες διαδικασίες (ΓΣ Μετόχων, Δικαστήρια κλπ) όπως αποφάσιζαν τα αρμόδια επίσημα όργανα του, χωρίς να ερώτηθω και ορθώς έπραξε.

7. Το ίδιο πιθανόν έγινε (δεν ενημερώθηκα) και τον Απρίλιο του 2013 κατά την αίτηση του Προέδρου του ΑΣ ΑΡΗ στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την άρση της εμπιστοσύνης στην τοτε διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και τον διορισμό νέας.

8. Τέλος ξεκαθαρίζω οτι οι μετοχές αυτές ΤΥΠΟΙΣ μου ανήκουν. Ανήκουν ηθικά και ουσιαστικά στον ΑΣ ΑΡΗ (του οποίου κατ εντολή και για λογαριασμό απέκτησα), ο οποίος τις χρησιμοποιούσε τις χρησιμοποιεί και θα τις χρησιμοποιεί στο μέλλον όπως αποφασίζουν τα αρμόδια όργανα του χωρίς να χρειάζεται ερωτηθω, η να συμφωνώ, η να διαφωνώ όπως άλλωστε δεν έκανα ΠΟΤΕ.

Με τιμή.
ΔΕΣΥΠΡΗΣ ΤΑΣΟΣ»

To Top