Δευτεραθλήτριες Ευρώπης οι Μπούρμπου-Αναστασιάδου στη δίκωπο

Δευτεραθλήτριες Ευρώπης αναδείχθηκαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών.

Μια πολύ σημαντική επιτυχία ήρθε για τις νεαρές πρωταθλήτριες, Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου, οι οποίες κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Ζέγκεντ της Κροατίας.

Οι δύο πρωταθλήτριες, που είναι πλήρωμα στη δίκωπο γυναικών και έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έκαναν μία εξαιρετική κούρσα τερματίζοντας σε 08:00.87 για να ηττηθούν μόνο από το πολύ δυνατό πλήρωμα της Ρουμανίας με τις Ιοάνα Βριντσεάνου και Ροξάνα Ανγκέλ (07:52.05).

Μετά τον αγώνα, η Μπούρμπου μιλώντας στην παγκόσμια ομοσπονδία δήλωσε: «Το σχέδιο ήταν να ξεκινήσουμε δυνατά, να δούμε που είμαστε σε σχέση με τις αντιπάλους μας. Ο καιρός δεν ήταν ο αγαπημένος μας αλλά τα δώσαμε όλα και είχαμε μία πολύ καλή κούρσα. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένες, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε μέχρι τους Ολυμπιακούς αλλά ήταν μία πολύ καλή σεζόν».

Η επιτυχία τους έρχεται μία μέρα μετά το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησαν και οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού στο σκιφ ελαφρών βαρών, για να υπενθυμίσει πως η ελληνική κωπηλασία είναι γεμάτη ταλέντα.


To Top