Δεύτερη καλύτερη επίδοση από το 2009 η 6η θέση και το ρεκόρ 13-13

Ο φετινός Άρης ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια έχοντας απόλυτη ισορροπία νικών – ηττών. Με τις φετινές συνθήκες που κύλησε η χρονιά, με το συγκεκριμένο ρόστερ που εκ των πραγμάτων ήταν “ειδικών συνθηκών”, η 6η θέση και το ρεκόρ 13-13 είναι ένα πολύ καλό πλασάρισμα για την ομάδα που ξεκίνησε πολύ άσχημα την χρονιά. Είναι το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της τετραετίας!

Αυτό που κάνει την φετινή χρονιά ιδιαίτερη και με θετικό πρόσημο είναι το γεγονός ότι αγωνίστηκε με δύο ξένους, εκ των οποίων ο ένας (Χαντ) ήρθε τραυματίας και ήταν επιλογή “ορισμός” γιατί δεν μπορούσε η ομάδα να πάρει κάποιον άλλον. Το μπάτζετ του φετινού Άρη είναι λίγο μικρότερο σε σχέση με αυτό της περσινής χρονιάς και σαφώς πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτά που είχε η ομάδα τα περασμένα χρόνια.

Κι όμως αυτή η ομάδα κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση, δεύτερη καλύτερη επίδοση την τελευταία τετραετία. Την περίοδο 2009-10 ο Άρης με ρεκόρ 12-14 τερμάτισε έβδομος στην κανονική διάρκεια και αποκλείστηκε στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Την περίοδο 2010-11 τερμάτισε στην 4η θέση της κανονικής διάρκειας με ρεκόρ 14-12, μόλις μια νίκη περισσότερη σε σχέση με την φετινή ομάδα και έχασε στους μικρούς τελικούς από τον ΠΑΟΚ. Πέρσι είχε ρεκόρ 11-13 και τερμάτισε έβδομος, κάνοντας μια πολύ μέτρια χρονιά.

Δεν είναι επιτυχία στην ιστορία του μπασκετικού τμήματος η κατάκτηση μιας 6ης θέσης σε ένα πρωτάθλημα, ουδείς μπορεί να διανοηθεί το αντίθετο. Είναι όμως ένα πολύ θετικό βήμα αυτή η επίδοση για τα δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή η θέση βάσει του ρόστερ που υπάρχει.

 

To Top