Δεύτερη νίκη για το Περιστέρι (80-70) την Τσμόκι-Μινσκ

Τη δεύτερη νίκη του στη φάση των ομίλων του FIBA Europe Cup πήρε το Περιστέρι Vitabiotics καθώς νίκησε 80-70 την Τσμόκι-Μινσκ στο «Ανδρεάς Παπανδρέου» για την τέταρτη αγωνιστική,καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας στο πρώτο ματς (87-85). Η ομάδα των δυτικών προαστίων ισοβαθμεί πλέον με την Τσμόκι και μπήκε ξανά σε τροχιά πρόκρισης. Πρώτος σκόρερ ο Τεράν Πέτεγουεϊ ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Γουόρνερ είχε 22.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το «διπλό» στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ mateco, το Περιστέρι Vitabiotics ήθελε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του, κάνοντας εύκολο το έργο του. Η επιθυμία του Σωτήρη Μανωλόπουλου έγινε πράξη αφού οι παίκτες του σταδιακά ανέβαζαν τη διαφορά αφού από νωρίς επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό στο ματς. Με καλή άμυνα κράτησαν σε χαμηλό σκορ (17-11) τους φιλοξενούμενους στην πρώτη περίοδο και στο δεύτερο δεκάλεπτο ανέβασαν τη διαφορά στους 19 πόντους (30-11) στο 16’, έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Χρήστου Σαλούστρου. Η άμυνα ήταν το «κλειδί» στην αναμέτρηση αφού πέρα από τον Τζέισον Κλαρκ η Τσμόκι-Μινσκ δεν είχε πολλές. Παρόλα αυτά εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των γηπεδούχων για να μειώσει στο τέλος του πρώτου μέρους (36-25).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους απάντηση. Μέσα από την καλή άμυνα βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν πόντους στο transition και με επιμέρους σκορ 21-16 μείωσαν στους 6 στο 28’ (52-46). Κάπου εκεί το Περιστέρι Vitabiotics αφυπνίστηκε και διατήρησε τη διψήφια διαφορά (60-50), σε μία περίοδο όπου και οι δύο ομάδες έριξαν το βάρος στην επίθεσή τους. Στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, αυτή η εικόνα άλλαξε καθώς οι γηπεδούχοι πήγαν το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό. Καλές άμυνα και καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, είχαν ως αποτέλεσμα να φτάσει στην άνετη επικράτηση καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας στο πρώτο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 36-25, 60-50, 80-70

To Top