«Δεύτερος Χρηστίδης ο Διούδης»

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Κωνσταντινίδης μίλησε μεταξύ άλλων τόσο για τον εκλιπόντα Τάκη Ραπτόπουλο, όσο και για τη σημερινή ομάδα. Αναφέρθηκε και στους Γιαννιώτα και Διούδη, αλλά και στην πρόσληψη του Γιάννη Χατζηνικολάου στον πάγκο, ως αντικαταστάτη του Σούλη Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε γενικότερα στον Τάκη Ραπτόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες: «Ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση για τον Άρη. Ξέρουμε όλοι ότι έχει παίξει πολλά περισσότερα χρόνια στον συμπολίτη ΠΑΟΚ, αλλά και στον Απόλλων Καλαμαριάς. Όταν όμως ήρθε στον Άρη, δεν έπαψε στιγμή να εκφράζει τα συναισθήματά του για την ομάδα του Άρη, στον οποίον έδωσε το 100% των δυνάμεων. Ήταν μια εγγύηση για το κέντρο της άμυνας της ομάδας, μια ήρεμη δύναμη. Και αφού σταμάτησε, μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Άρη».

 

Για το τι θα είναι αυτό που θα θυμάται για πάντα από τον Τάκη Ραπτόπουλο, είπε: «Όταν έπαιζε, πίσω δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα. Αυτό μας έδινε κουράγιο μπροστά να παίζουμε πιο άνετα».

 

Για το τι θα θυμάται από τη χρονιά που κατέκτησαν μαζί το κύπελλο Ελλάδα το 1970, ανέφερε: «Ήταν ανεπανάληπτες στιγμές, καθώς ήταν ο πρώτος μεταπολεμικός τίτλος. Δυστυχώς έμεινε αυτός ο τίτλος, χωρίς να υπάρξει κάποιος άλλος μετέπειτα».

 

Σχετικά με το σήμερα, για το πώς είδε τη φετινή χρονιά, επεσήμανε: «Όλη τη χρονιά είχαμε αγωνία για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εμπιστευτήκαμε την ιστορία του συλλόγου σε νεαρούς παίκτες, γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή. Υπήρχαν και λίγοι έμπειροι παίκτες. Δεν μπορεί να προχωρήσει η ομάδα έτσι. Εύχομαι φέτος να αλλάξουν τα πράγματα».

 

Για την επιλογή του Γιάννη Χατζηνικολάου ως νέου προπονητή της ομάδας, σχολίασε: «Ρίσκαρε ο πρόεδρος την αλλαγή του προπονητή. Πέρυσι, στα τελευταία έξι παιχνίδια ψάχναμε για προπονητή. Δε βρήκαμε κάποιον εγνωσμένης αξίας, για οικονομικούς λόγους. Πήραμε τον Σούλη Παπαδόπουλο, τον οποίο εγώ ομολογώ ότι δεν ήξερα και δυσανασχέτισα με την επιλογή του. Παρόλα αυτά, πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε και σώθηκε η ομάδα. Αντιμετώπισε με ηρεμία την κατάσταση και μας έκανε όλους να αναθεωρήσουμε. Η επόμενη φυσιολογική κίνηση ήταν να μείνει στον Άρη, όπως έγινε στο παρελθόν με τον Τσιώλη. Αυτό δεν έγινε με τον Παπαδόπουλο. Εύχομαι και ο Χατζηνικολάου να μας κάνει να αναθεωρήσουμε. Πρέπει να στηριχθεί, γιατί είναι και δικό μας παιδί».

 

Για την επιλογή του Δημήτρη Μουγιουκλή ως άμεσου συνεργάτη του προπονητή, υπογράμμισε: «Είναι δύο παιδιά του συλλόγου. Εύχομαι να τα πάνε καλά και αν κάνουν το καλύτερο για τον Άρη. Δεν παύει να είναι ρίσκο. Αλλά, κάτι παραπάνω ξέρει ο Ηλιάδης, έχει την εμπειρία».

 

Για το πώς περιμένει την ομάδα την επόμενη σεζόν, με δεδομένο ότι πάλι αυτή θα στηριχθεί σε νεαρούς παίκτες, είπε: «Τα παιδιά θα έχουν έναν χρόνο εμπειρίας πάνω τους, αλλά η ομάδα πάλι χρειάζεται ενίσχυση. Ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή, πρέπει να βρεθούν δύο δυνατοί παίκτες, γρήγοροι για να έχουμε καλά αποτελέσματα. Μαζί με τους Κοέλιο και Παπαστεριανό. Ο Ούμπιντες άκουσα ότι είναι πολύ κοντά στον Ατρόμητο. Δεν μπορούσε να είναι κοντά στον Άρη; Έκανα απλά μια υπόθεση. Πρέπει να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά».

 

Για τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος είναι κοντά στη μεταγραφή του στο εξωτερικό, είπε: «Ο Γιαννιώτας έχει δύο πλεονεκτήματα που δεν τα συναντάς σε πολλούς παίκτες: Είναι γρήγορος και δυνατός.  Συν το ότι ξέρει και μπάλα. Δε μας έδειξε τα πλεονεκτήματά του, έπαιρνε τη μπάλαν και προσπαθούσε να τριπλάρει 4-5 παίκτες. Ο κόσμος πιστεύει ότι θα μπορούσε να δώσει πολύ περισσότερα».

 

Τέλος, για τον Διούδη και τη φετινή του παρουσία, τόνισε: «Είχαμε τον Βελλίδη, τον οποίο εμπιστευτήκαμε από την αρχή της σεζόν. Όμως ο Διούδης φαινόταν να εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Είναι πιο αποτελεσματικός  και σοβαρός. Πιστεύω ότι θα αφήσει εποχή. Μπορεί να γίνει ένας δεύτερος Χρηστίδης».

To Top